U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Italiaanse rode wijn Marche Italië

Van laag naar hoog sorteren

Van laag naar hoog sorteren
Italiaanse rode wijn Marche Italië

Rode wijnen uit Midden Italië

In de vier gewesten rondom Rome woden ditverse wijnen gemaakt die goed, maar meestal tamelijk eenvoudig zijn.

Marche (Nederlands: Marken of De Marken) is een regio in het midden van Italië aan de Adriatische Zee. Het grenst in het noorden aan Emilia-Romagna en de republiek San Marino, in het westen aan Toscane en Umbrië, in het zuidwesten aan Lazio en in het zuiden aan de Abruzzen.

Montepulciano d'Abruzzo

De Montepulciano d'Abruzzo ruikt en smaakt naar bramen en allerlei soorten bessen. De fruige zuren geven deze geconcentreede wijn een fris accent.

Rosso Cónero

Uit de Marken komen de volle, kersrode Rosso Cónero. Het is een stevige , kruidige wijn die zo'n drie tot vijf jaar moet rijpen voordat hij gedronken kan worden.

Rosso Piceno

Lichter en soepeler dan de Rosso Cónero, is de Rosso Piceno

Het westen van de regio wordt in beslag genomen door de bergketen van de Apennijnen. De hoogste top van de regio is de Monte Vettore (2476 m) in de provincie Ascoli Piceno. Deze berg maakt deel uit van het massief Monti Sibillini dat tot nationaal park is uitgeroepen. Het landschap tussen de hoge bergen en de kust is sterk heuvelachtig. Dit deel van Marche is een belangrijk landbouwgebied, het brengt onder andere veel wijn, olijven en fruit voort. De kustlijn van Marche is ongeveer 170 kilometer lang. De zand- en kiezelstranden worden op twee plaatsen onderbroken door een woeste rotskust; ten zuiden van de regionale hoofdstad Ancona (Monte Conero) en ten noorden van Pesaro (Monte San Bartolo). Ancona is de enige belangrijke havenplaats van Marche.