U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Lichte fruitige frisse rode wijn

Van laag naar hoog sorteren

Van laag naar hoog sorteren
Lichte fruitige frisse rode wijn

Je wilt deze jong rode wijnen behandelen als jonge witte wijnen: ze bijna even koel serveren!

Kun je rode wijn koud drinken? Ja zeker deze wijnen wel!

Laat deze wijnen dan ook niet langer rijpen dan nodig, anders valt de bodem er onderuit. Zonder hun simpele, kinderlijke vitaliteit zijn ze saai en dun.

Drink ze, met of zonder iets erbij: elk gerecht kan behalve rijke zoals wild.

Ze passen net zo goed bij kaas als witte wijn (vaak nog beter dan rijpe rode wijnen).

Net als witte wijn ontlenden ze hun "beet" en levendigheid aan hun zuren met de extra steun van tannine.

In converntionel volgorde van schenken komt rood na wit.

Hoe herken je een frisse rode wijn?

Alle wijnen die verkocht worden als "noveau, primeur of novello behoort tot deze smaak. Een eenvoudige jonge bordeaux kan ook, een jonge midi of Rhone is ook erg aan te raden. Levendige wijnen van cabernet uit Anou en Touriane hebben vaak dit karakter. Uit Italië zijn Valpolicella, Bardolino en Chiaretto en soms een levendige Docetto uit Piermonte. Ook traditionele lambrusco met bubbeltjes. Chianti met minder. Landen als Spanje en Portugal maken druivige jonge rode wijnen alleen aan de Atlantische kunst. In Portugal bekend als "vinho verde" onder de bevolking, maar toeristen vinden hem vaak te ruw. In landen als Californië, Australië, Zuid Afrika komen deze frivole, frisse en levendige rode wijnen bijna niet voor.

Deze lichte, frisse, (jonge) wijnen worden vaak gemaakt van druiven zoals Gamay, Cabertnet France, Kadarka, Corvina en andere soorten die wijnen produceren zonder looizuur. Dankzij looizuur kan wijn oud worden. De wijnen in deze smaak categorie zijn bedoeld om jong te worden gedronken.