U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

La Braccesca rode wijnen

Van laag naar hoog sorteren

Van laag naar hoog sorteren
La Braccesca rode wijnen

Wijnhuis La Braccesca

Een paar kilometer van Montepulciano, op de grens tussen Toscane en Umbrië, La Braccesca landgoed is ondergedompeld in een prachtig gebied dat was de eerste Etruskische en Romeinse leeftijden, vervolgens Renaissance.
508 hectare beslaat waar stond ooit de oude hoeve van de graven armen, vandaar de naam van het landgoed en zijn wapenschild: één arm bedekt met armor, houden van een zwaard.
Het land van de Braccesca bevinden zich in twee gebieden
nauwe maar heel anders: Montepulciano, Cortona, die met autoriteit op het internationale toneel van kwaliteit wijnen dank vooral tot internationale rassen, allereerst de Syrah kampt en klassieke en prestigieuze aarde van "edele". Deze twee "souls" vertegenwoordigen de stijl van de Braccesca, met respect voor traditie en constante onderzoek, in de harmonie tussen oud en nieuw, in de kennis van hun werk en hun passie voor kwaliteit. De wijnen geproduceerd door La Braccesca estate zijn het resultaat van deze combinatie.

Marchesi Antinori begon te investeren op dit gebied – één van de nieuwste en meest veelbelovende van Toscane en in heel Italië – begin ' 90.
Op dat moment had de "Nobile di Montepulciano" onlangs haar tweede Renaissance geopend.

DE WIJN EN MONTEPULCIANO

De eerste historische document waarin wordt verwezen naar de wijn van Montepulciano is het jaar 789. Waren al hoog in het vaandel ten tijde van de Medici, toen Montepulciano was bondgenoot van Florence tegen Siena. Zijn wijnen uit edele en edelen waren de geselecteerde druiven waaruit u verkregen, vandaar waarschijnlijk de naam van de meest gewaardeerde hier dat ze geproduceerd.
De bevestiging van de rest Francesco Redi in zijn gedicht Bacco in Toscana (1685) – een soort wijn tour voor zijn tijd die Bacchus en Ariadne besluiten te nemen om hun vreugde in de regio. Verwijzend naar de wijn uit deze regio Redi spreekt van "drank die dia's in de kern" en stelt dat "Montepulciano van elke wijn is koning."
Maar deze wijn zal spreken zelfs Voltaire in Candide (1759)-waar hij beschreef een bord van voedsel en drinken heerlijke ("... wijn van Montepulciano, macaroni, patrijzen en eieren van de steur") – en Alexander Dumas in de graaf van Monte Cristo (1846). En zelfs twee presidenten van de Verenigde Staten, Thomas Jefferson (1743-1826) en Martin Van Buren (1782-1862) waren enthousiast bewonderaars.

In 1966, de Nobile van Montepulciano is een van de eerste wijnen in Italië te verkrijgen van de DOC, en dit geeft een impuls aan de vervanging van de oude wijngaard in de gemengde teelt met de planten, de meer gespecialiseerde, zelfs als het gebeurt allemaal in het kader van de oude lokale tradities op het gebied van verwerking en opslag van wijn. De Docg-bepaalt dat de druif achter Nobile is Sangiovese ( Prugnolo Gentile) minimum 70%, met de mogelijke toevoeging van erkende variëteiten. De Prugnolo Gentile kloon van de Sangiovese grosso, geselecteerd in het gebied sinds de '700 – blijft echter de verscheidenheid van de referentie voor de Adellijke: zijn naam komt van de kleur en de geur van de bessen, die als rijp lijken op pruimen. Tot het einde van de 800 werd vervolgens aangepaste toggle bouten voor andere fruitbomen en veel van deze susini werden.
Één jaar vóór de Doc, in 1965, was ondertussen producenten Consortium van Vino Nobile di Montepulciano.
De DOCG komt vijftien jaar later, in 1981, openen een nieuw hoofdstuk: sommige oude bedrijven moderne wijzigingen aanbrengen in de wijngaarden en de kelders, met uitzicht op nieuwe producenten, niet alleen in Toscane, en het hele gebied begint te kwalificeren. Vanaf die jaren, zal het grote geluk steeds meer internationale belangstelling bijdragen tot een Super Toscaanse gemaakt in Toscane als geheel en leiden tot radicale veranderingen in de toestand van de streek.

DE WIJN EN CORTONALa omgeving van Cortona, echter, is open voor een hoge kwaliteit van de productie slechts één van deze laatste paar jaar. Een DOC in 1999, heeft gezien een sterke omzetting van de wijngaarden van de witte druiven rood. In feite, dit is niet alleen van een conversie, maar van een bewuste terugkeer naar de oorsprong: in het verleden waren ze, in feite, de rode wijnen zegevieren in dit gebied, en de keuze van de wijnstokken, zoals de Merlot en Syrah is geënt op een oude lokale traditie, en heeft vernieuwd. De Tabula Cortonensis Document etruskische van de II eeuw A. C. zeldzaam, in 1992 gevonden, getuigt van de oude bond van Cortona met wijn. In de "tabula", die in onze dagen zou kunnen noemen een "contract", het verdelen van de bezittingen van de familie Cusu en Petru-Scevas: ten eerste, een wijngaard in de omgeving van het meer van Trasimeno, waar het vandaag de dag is de DOC van Cortona

Maar de wijnen van Montepulciano waren in feite al beroemde vervolgens en nog steeds veel daarvóór.