U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Henschke Rode wijnen

Van laag naar hoog sorteren

Van laag naar hoog sorteren
Henschke Rode wijnen

Henschke is een familie-eigenaar, 149-jarige Australische wijnmakerij , gevestigd in Keyneton, Zuid-Australië in het Eden Valley wijngebied. 

Het produceert de 'Hill of Grace', een van Australië's ' cultwijnen ', en werd in 2009 als Australië's tweede beste wijn door James Halliday beschouwd.

Johann Christian Henschke, geboren op 24 december 1803, was van Silesië , en vluchtte in 1841 naar Australië voor zijn vaderland. In 1862 kocht hij land in wat nu heet Keyneton wordt genoemd. In 1868 produceerde hij het eerste wijnoogst van ongeveer 300 liter wijn. In 1891 kocht zijn zoon Paul Gotthard Henschke land in de buurt van de kerk Gnadenberg; dat land is nu bekend als 'de Heuvel van Grace wijngaard'. In de jaren 1950 begon Henschke zich te concentreren op tafelwijn in plaats van versterkte wijn die toen destijds in Australië was. In 1979 nam Stephen en Prue Henschke de run van de wijnmakerij over nadat Stephen's vader Cyril overleed

In 2009 werd Henschke gevraagd om deel te nemen aan de Australische wijn alliantie, Australië's Eerste Families van Wijn.

Henschke is het best bekend om 'Hill of Grace', een Shiraz- gebaseerde wijn die in het 1958-vintage werd geproduceerd.

Dat in 2005 als "Exceptional" werd aangemerkt, de hoogste in Langton's Classificatie van Australische Wijn. Hill van Grace is geproduceerd uit wijnstokken die in de 1860's werden geplant. Henscke produceert ook een breed scala aan andere wijnen; veel zijn van shiraz druiven, maar er zijn ook wijnen en mengsels van cabernet sauvignon , pinot noir , merlot , grenache , mourvèdre , cabernet franc , semillon , chardonnay , riesling , gewürztraminer , viognier , pinot gris en musca.