U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Guado Al Tasso Rode wijnen

Van laag naar hoog sorteren

Van laag naar hoog sorteren
Guado Al Tasso Rode wijnen

Guado al Tasso is in ieder geval bekend en gewaardeerd voor haar uitzonderlijke rode wijn, de zogenaamde "Super Toscanen"

Het Guado al Tasso landgoed ligt vlakbij Bolgheri aan de Toscaanse kust, 96 kilometer (60 mijl) ten zuidwesten van Florence. De 300 hectare (750 hectare) geplant tot wijngaarden op het terrein zijn in het midden van het zogenaamde "Bolgheri amfitheater": glooiende heuvels die rondom een prachtige vlakte die hellingen zachtjes richting de zee en creëren een microklimaat met unieke kenmerken. Guado al Tasso, de vlaggenschip-wijn van het landgoed, spreekt al van de kracht en souplesse van deze hoek van de Opper Maremma. Het heeft bijgedragen tot het Bolgheri verhogen tot het niveau van de belangrijkste gebieden van de Europese wijnbouw, uiting van een vastberaden mediterrane teken van kracht, elegantie en balans.

Bolgheri, de prestigieuze kleine appellation waarin Guado al Tasso bevindt, was beroemd voor zijn rosé wijnen tot de jaren 1970; voor deze wijn, en voor witte wijn ook kreeg het appellation status in 1984, die vervolgens werd verlengd tot de rode wijnen van het gebied in 1994. De zone is in ieder geval bekend en gewaardeerd voor haar uitzonderlijke rode wijn, de zogenaamde "Super Toscanen": met deze belangrijke rijkdom en met de verhoogde kwaliteit van haar wijnen, Bolgheri is uitgegroeid tot een van de nieuwe hoofdsteden van de wereld oenologie.

De totale oppervlakte van het landgoed is meer dan 1.000 hectare (2500 hectare), 300 van welke (750 hectare) zijn geplant op wijnstokken; Daarnaast zijn er bossen, bekend als de Macchia del Bruciato, waar Cinta Senese varkens, een gewaardeerde Toscaanse ras, en andere dieren zijn toegestaan om te grazen in het wild. De wijngaarden – 45-65 meter boven zeeniveau op gronden van verschillende samenstelling – zijn geplant tot Vermentino, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot en Petit Verdot samen met kleine hoeveelheden van andere druivenrassen.
Dankzij een mild klimaat, gemaakt door de nabijgelegen
aanwezigheid van de zee en de constante bries die verzachten van de extremen van zomerhitte en koude winter vegen de hemel schoon van wolken en dekking en dienovereenkomstig het verhogen van de hoeveelheid en de intensiteit van het zonlicht, de oogst hier normaal gesproken begint aan het einde van augustus, twee weken eerder dan de meer binnenland zones van Toscane. Een ideaal klimaat zo goed voor de kleine kas waar de verschillende verscheidenheden van jonge wijnstokken te beplanten zijn gegroeid en vervolgens gebruikt in de andere Antinori landgoederen in Toscane en Umbrië

Guado Al Tasso is een van de wijngaarden (estates) van Antinori