U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Genoels Elderen rode wijnen

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren
Genoels Elderen rode wijnen

Genoels Elders rode wijnen uit Bourgondisch België

De beste Belgische wijnen zijn bekend! In deze resultaten zaten de wijnen van wijnhuis Genoels Elders. De Vlaamse Vereniging van Sommeliers (VVS) heeft 38 Belgische wijnen bekroond met een gouden of zilveren medaille en natuurlijk zaten deze uitstekende wijnen uit de Limburgse regio van België er bij.

Inmiddels zijn 22 ha wijngaarden aangeplant, waaronder de grootste en modernste van België.

Er is hoofdzakelijk Chardonnay gebruikt (80%), maar ook Pinot Noir en Pinot Gris. De Chardonnay geeft op de kalkrijke mergelgronden uitzonderlijk verfijnde wijnen, mooi droog met een rijk aroma en een typisch eigen karakter.

Toen deze wijngaarden werden aangelegd hoopten wij dat tegen het jaar 2000 de wijngaarden voldoende oud zouden zijn om wijn voort te brengen die na meerdere maanden fust-rijping op het niveau van de grote Chardonnay’s zou komen. Inmiddels is deze hoop waar geworden.

Tussen Tongeren en Maastricht, langs de oude romeinse heirbaan, in de gemeente Riemst ligt het enige wijnkasteel van België. Niet per toeval, aangezien de Romeinen reeds wijngaarden hadden in deze streek.

Wijnkasteel Genoels-Elderen is met 22 hectaren wijngaarden het grootste wijndomein in het land en verwelkomt jaarlijks 15000 bezoekers. Deskundige gidsen leiden U door het park, de wijngaarden, de rozentuin, de stokerij, het pershuis en 13de eeuwse wijnkelders. Maak van uw bezoek een dag in Limburg. Geniet van specialiteiten in nabije restaurants en bezoek bezienswaardigheden in de omgeving

In 1990 kwam het idee om in Genoelselderen wijngaarden aan te leggen. In tegenstelling tot wat op dat moment gebruikelijk was adviseerde ik Chardonnay en Pinot-Noir. In 1991 volgde de aanplant van de eerste twee wijngaarden van elk een halve ha.Inmiddels is het Wijnkasteel Genoels-Elderen uitgegroeid tot het belangrijkste wijndomein van België en Nederland, met internationaal aanzien en zelfs in Frankrijk aangemerkt als een van de twee beste Chardonnay's van buiten Frankrijk