U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Sangiovese Rode wijnen

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren
Sangiovese Rode wijnen

Wijnen van de Sangiovese: Chianti, Vino Nobile di, Montepulciano, Brunello di, Montalcino

De geur en smaak van Sangiovese wijnen: Bramen, Specerijen, Kruiden, Tabak, Kersen, Pruimen en Mest.

De Sangiovese komt in een groot deel van Italië voor, maar levert alleen in Toscane topwijnen. Het is de klassieke druivensoort van Chianti. Hoe de sangiovese ruikt en smaakt, wordt grotendeels door de wijnmaker bepaald. In het slechtste geval zijn de wijnen licht, zuur, dun en stroef, maar hij kan ook vol, stevig en kruidig zijn. Kenmerkend is zijn bruin-oranje rand in het glas. Een sangiovese wijn hoort een beetje stug te smaken. Dat komt doordat hij tamelijk veel tannine bevat. Maar bij deze wijn is dat heel aangenaam. Krachtige, geconcentreerde sangiovese wijnen kunnen heel oud worden.

Bloed van Jupiter

Hoewel hij in heel Italië sangiovese wordt genoemd, gaat het niet altijd om precies dezelfde druivensoort. De sangiovese kent namelijk veel vaniëteiten (of klonen) met wisselende eigenschappen. Dat verklaart ook waarom de ene sangiovese heel geconcentreerd is en de andere dun en schaal smaakt. De naam van de druif doet vermoeden dat de oorspronkelijke  wijnstok krachtige wijnen leverde, want sangioves betekent: bloed van jupiter!