U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Nera dei Baisi Rode Wijnen

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren
Nera dei Baisi Rode Wijnen

Een druif die met uitsterven is bedreigd.  Kenmerkend zijn de robijnrode kleur en het fruitig boeket van aardbeien, frambozen en braambessen.  Een heerlijke druif nabij Verona, zonder tannines, die resulteert in een wijn met laag alcoholgehalte en gebalanceerde zuren.

Een kleine wijngaard aan de ingang van de wijnmakeij van Albino Armani genoemd, het Conservatorium, een verzameling van oude inheemse druivensoorten in gevaar van uitsterven van de Adige Valley. Onder deze, de Nera Dei Baisi.

Bedreigde wijnstokken die tot een paar decennia geleden voor het grootste deel het viticulturale erfgoed van de Adige-vallei vormden. Onder hen, de Nera dei Baisi. Het is de wijnstok die de beste resultaten heeft opgeleverd vanuit een aromatisch oogpunt in de microvinificatie-experimenten die zijn uitgevoerd in samenwerking met de Mach Foundation van San Michele all'Adige in Trentino.


Het is een rode bessenvariëteit, waarvan de enige overgebleven oude wijngaard is gevonden in de kleine wijk "Baisi" van Terragnolo, beklommen op het terras van een oud huis.
De wijn die eruit komt is een levendige en intense robijnrode. Aangenaam reukboeket, dat doet denken aan frisse en fruitige aroma's van kers, framboos en aardbei, sensaties die zich aangenaam herhalen in de mond.


De goede resultaten van de houtrijping overtuigden Albino Armani om door te gaan met het project en een kleine wijngaard van ongeveer een halve hectare Nera dei Baisi te planten, waarvan we elk jaar ongeveer tweeduizend flessen krijgen, genummerd met de hand.