U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Nebbiolo Rode wijnen

Van laag naar hoog sorteren

Van laag naar hoog sorteren
Nebbiolo Rode wijnen

De Italianen zijn ervan overtuigd dat de nebbiolo de beste druif van Italië is.

Nebbbiolo wordt gebruikt voor Barolo, Barbaresco en Gattinara, uitgesproken stevig en door het hoge tannineghalte tamelijk stug. Ze smaken niet fruitig, maar verder is er van alles in te ontdekken: rijpe pruimen, drop, chocolade, truffels, inkt en teer. 

Nebbiolo wijnen worden meestal niet jong gedronken. Ze hebben tijd nodig om te rijpen, maar dat geduld wordt beloond.

De nebbiolo is een blauwe druivensoort, waarmee rode wijn wordt gemaakt. Hij komt oorspronkelijk uit Italië en wordt gebruikt voor de bekende wijnen barolo en barbaresco uit Piëmont.

De nebbiolo geeft wijnen met weinig kleurintensiteit die krachtig zijn en sterk geuren. De beste wijnen van deze druivensoort bevatten vrij veel tannine en moeten daarom lang rijpen, hoewel bepaalde wijnmakers sneller toegankelijke wijnen maken. De nebbiolo bereikt alleen op zeer goede plaatsen voldoende rijpheid en wordt daarom vrijwel uitsluitend in Piëmont aangebouwd, hoewel in Amerika en Australië pogingen worden gedaan.