U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Malbec Rode wijnen

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren
Malbec Rode wijnen

Heerlijke Malbec uit Argentinië

De geur en smaken van Malbec: Zwarte kersen, Frambozen, Pruimen, Zwarte bessen, Cacao, Chocolade melk, Koffie, Mokka, Leder, Zwarte peper, Groene stam, Grind, Tobacco

Het is een pittige rodewijn die meestal in Argentinië groeit.

Bekend om zijn dikke, donkere vruchten smaken en rokerige afwerking, biedt Malbec wijn een geweldig alternatief voor de hoger geprijsde Cabernet Sauvignon en Syrah

Argentinië: De belangrijkste fruit smaken in een glas van de Argentijnse Malbec zijn blackberry, pruim en zwarte kersen. De genuanceerde smaken bieden melk chocolade, cacaopoeder, violette bloemen, leer, en, afhankelijk van de hoeveelheid eiken veroudering, een zoete tabak af.

Frankrijk: Terwijl de Argentijnse Malbec is vrucht voorwaarts, Malbec uit Frankrijk is totaal het tegenovergestelde. Het is uit de regio Cahors, leerachtige, met aroma's van scherpe BES, zwarte pruim en hartige bitterheid vaak omschreven als groen aan het begin. Frans Malbecs, uit de Loire en Cahors, hebben een hogere zuurgraad, welke kenmerken te smaken als zwarte peper en specerijen beschreven. Vanwege hun matige tannine en zuurgraad met lagere alcohol neiging Frans Malbec wijnen om leeftijd meer.

Vandaag, leidt Argentinië de productie van de druif met meer dan 75% van alle de hectare Malbec in de wereld. In zekere zin ingeblazen Argentijnse Malbec als één van de hoogste 18 nobele druiven. Nu het groeit in zeven landen en blijft groeien in populariteit.

In tegenstelling tot de Cabernet Sauvignon hoeft Malbec niet een super lange afwerking. Vanwege dit, Malbec is geweldig met lichter rood vlees (struisvogel iedereen?). De wijn doet het zeer goed met funky smaken zoals blauwe kaas en rustieke smaken zoals paddestoelen en komijn kruiden.

De malbec is een druivenras waar rode wijn van gemaakt wordt. De druif is ook bekend onder de naam côt. Het is een donkere druif die veel kleurstof bevat en voor intense, tanninerijke wijn zorgt. Ze heeft een vleug van pruimen en bramen.

Oorspronkelijk is de druif afkomstig uit het Zuidwesten van Frankrijk. In de Cahors is het een belangrijke druif voor hun "zwarte wijn". Na een periode dat men vooral langs de oevers van de Lot deze druif verbouwde, komt er nu ook steeds meer goede wijn van deze druif uit de hoger gelegen wijngaarden.

In de Bordeaux – met name in de Haut-Médoc – is deze druif een van de belangrijkere soorten. Wijn uit deze streek wordt gemaakt van een blend (mix) met de malbec. Vaak samen met merlot, cabernet sauvignon en/of cabernet franc.

In veel wijngebieden buiten Frankrijk wordt de malbec of côt aangeplant, zoals Italië, Verenigde Staten, Canada, Australië en Zuid-Afrika.

Zuid-Amerika

De druif wordt onder de naam malbec ook in Zuid-Amerika verbouwd. Vaak voor cépage-wijn. Dat wil zeggen dat de wijn alleen van deze malbec is gemaakt en ook onder deze naam verkocht wordt. In Argentinië is ruim 30.000 hectare (ha) met deze druif beplant. Ook in Chili is het een populaire druif. Voorts is zij te vinden in Bolivia en Mexico.