U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Castello di Bolgheri Rode wijnen

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren
Castello di Bolgheri Rode wijnen

Maak kennis met Castello di Bolgheri:

De oorsprong van Bolgheri kasteel datum terug naar 1500. Het is sindsdien eigendom van de graven van Gherardesca familie. In de tweede helft van de jaren 1700s, restauratie en verbeteringen aangebracht aan het gebouw en de kelders werden gebouwd. In 1895, is de gevel van het kasteel bewerkt, met de bouw van de toren en kantelen zoals we ze nog vandaag zien.
Bolgheri kasteel en de omliggende landerijen werden overgedragen door erfelijke opvolging aan de huidige familie van het telt Zileri Dal Verme.
De boerderij strekt zich uit rond het kasteel voor een oppervlakte van 130 hectare, 50 van die onder de wijngaarden vallen; de rest bestaat uit gebieden gekweekt met 6.000 olijfbomen planten, ingezaaid gronden en bossen. Beide zijden van de boerderij zijn grenzend aan de weg van de beroemde cypress geprezen in de poëzie van Giosuè Carducci

De wijngaarden van Castello di Bolgheri

Sinds 1997 zijn de wijngaarden aangeplant met de grootste verscheidenheid in het productdossier DOC Bolgheri (Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Syrah en Petit Verdot). De wijngaarden van Bolgheri kasteel bevinden zich in de buurt van het dorp, met zuidwesten blootstelling en de rijen loodrecht op de zee, genieten van de middag ventilatie tijdens warme dagen de ruimen.

De gronden zijn voornamelijk in sub alkalische reactie van sandy-steenachtig steenachtig klei.
De gemiddelde hoogte is 70 meter wijndorpjes die het hele bedrijf in de DOC Bolgheri in het dorp van Castagneto Carducci valt.
In de meest interessante cru ziet de grond een goede skelet;
tendentially fundamentele ph, samen met een kalkhoudende karakter van deze wijnen zijn, de matrix.
Dit soort bodem produceert wijnen met subtiele en zachte tannines, goed geïntegreerde lage zuurgraad en een gemarkeerde aromatische diepte.
De belangrijkste variatie in beide wijnen bezuinigingen is Cabernet Sauvignon die helpt bij het geven van een expressie waarin de dichte kruiden en fruit mengen. In de mond is het compact heeft een progressie en persistentie in de mix van 50% tot 60%. Merlot verslavend fruit, een wijn ontwikkeld door volume en brede, ronde, zijdezachte tannines, zoete mix in ongeveer 25% tot 30%. Cabernet Franc, donker en diep in de neus en de mond ook, een vette wijn, aardse in het mengsel door een opmerking van elegantie en finesse ongeveer 15% tot 25%.
De landbouwingenieur en Oenoloog zijn Clemente en Federico Zileri Dal Verme.