U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Buitengewoon rode wijnen

Van laag naar hoog sorteren

Van laag naar hoog sorteren
Buitengewoon rode wijnen

Wijnhuis Buitengewoon gelegen in Buitengewoon, Zuid Afrika.

Een maagdreizen uit Europa op 3 oktober 1752 was het begin van een nalatenschap en zet het verhaal van het 2e oudste wijngoed in Zuid-Afrika in eigendom van dezelfde familie in gang. Elk van de zeven generaties heeft sinds 1822 op hun eigen unieke manier bijgedragen.

De rode wijn van Buitengewoon is gemaakt van de Syrah / Shiraz druif.

De druif Syrah, in een aantal landen Shiraz genoemd, werd tijdens de Kruistochten vanuit het Midden-Oosten naar Frankrijk gebracht. Over de herkomst van de druif doen veel geruchten de ronde, bijvoorbeeld dat de druif afkomstig is uit de Iraanse stad Shiraz. Uit genetisch onderzoek blijkt echter dat de druif voortkomt uit twee druivensoorten uit Zuidoost Frankrijk - Dureza en Mondeuse blanche.

Als de druif met zorg wordt gecultiveerd, dan heeft hij een dikke schil. De wijn krijgt daardoor niet alleen veel kleur, maar ook aanzienlijke hoeveelheid tannine. De geur varieert van anjers en viooltjes tot chocolade tonen en zwarte kersen en bessen. De afdronk heeft - zeker als de wijn meer dan 10 jaar oud is - een vleugje tabak, leer en natuurlijk cacao.