U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Bodegas Resalte de Penafiel Rode wijnen

Van laag naar hoog sorteren

Van laag naar hoog sorteren
Bodegas Resalte de Penafiel Rode wijnen

Bodegas Resalte de Peñafiel , behoort tot de herkenning van oorsprong Ribera del Duero , gelegen in Peñafiel, en onderscheidt zich van het begin voor de productie van hoogwaardige wijnen. 

Wat zegt Bodegas Resalte de Penafiel:
We zijn in 2000 begonnen met de productie van wijnen, die perfect combineren met de traditionele methodes met behulp van optimale technologische oplossingen, waardoor we moderne en toch complexe wijnen kunnen ontwikkelen.

Al onze wijnen worden 100% gemaakt met de Tempranillo-variëteit, inheems aan het gebied, waaruit we prachtige noten van fruit trekken die elk van onze wijnen met een eigen identiteit merken.

Elke wijngaard heeft zijn eigen persoonlijkheid en we dragen het mee aan zijn definitieve gevolgen, de serene uiting van de wijnstok in de wijn. Het evenwicht dat onze wijnen uitdrukken, is niets meer dan het resultaat van de toewijding, zorg en werk die wij in de wijngaarden ontwikkelen en later in de wijnmakerij.

Wij beheren 80 hectare wijngaard, uit verschillende gebieden van de Ribera del Duero, waardoor we meer complexiteit in de druiven kunnen hebben, wijngaarden van verschillende hoogten, oriëntatie en bodem hebben.
Al het wijnoogst wordt handmatig en in dozen van 15 kilo gedaan. t personeel dat de oogst uitvoert, selecteert eerst de clusters die in perfecte omstandigheden van rijpheid en hygiëne zijn, en later naar de ingang in het magazijn wordt een nieuwe selectie van clusters gerealiseerd.

Wanneer de druivenoogst naar de wijnmakerij komt, wordt de druif onmiddellijk verwerkt, doorgevoerd naar een lint waar elke cluster opnieuw wordt geselecteerd. Later wordt de druif gehaald met een lint naar de despalilladora, die bovenop de ovi staat. Dit is de kleine stalen borg waar we de wijnoogst en later de wijn zullen transporteren.

In elke tank scheiden we verschillende soorten druiven, die individueel worden gewerkt om de best mogelijke wijn van elk te krijgen. Deze uitwerking heeft tot doel wijnen van wacht te produceren die het werk in de wijngaard, fijne, complexe en elegante wijnen uitdrukken.

De veroudering van onze wijnen vindt plaats in een grote, donkere en zachte kamer waar automatische systemen temperatuur en vochtigheid regelen.
De controle over de klimatologische parameters stelt ons in staat om de ideale omstandigheden van veroudering van onze wijnen te handhaven, ongeacht de tijd van het jaar: het ritme is altijd constant.

In een paar jaar zijn we een nieuwe referentie geworden van wijnen van de hoogste kwaliteit binnen de DO Ribera del Duero.