U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Lekker bij rood vlees en de stevigere wildgerechten.

Meer afbeeldingen

Bodegas Ontañón Rippa Dorii Salomon 2020

Lekker bij rood vlees en de stevigere wildgerechten.
  • Spanje
  • Bodegas Ontañón
  • Medium, soepel, vol rood - huiswijn
  • 75
  • 2020
  • Tempranillo
  • Ribera Del Duero, Spanje
  • tot 5 jaar

Levertijd is 2 - 3 dagen

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 24,00

Meer informatie

Salomón is een oude Tempranillo wijngaard van 4 ha in Fuentecén op een hoogte van 820m. Heel wat aroma's van rijp zwart fruit, zwarte olijven, hout, tabaksblad en kruiden. Zeer lange, zeer aangename afdronk met rijpe tannines. 

Geuren van donker en rijp zwart fruit met een vleugje cacao en balsamico kenmerken deze kersenrode Tempranillo. Zijn smaken zijn rond en eindigen krachtig, maar beschikken over een uitzonderlijke finesse.
100% Tempranillo uit Ribera del Duero, 27 maanden gerijpt op Amerikaanse en Franse eiken vaten. Daar bovenop nog eens 14 maanden gerijpt op fles

Kwaliteitslabel : D.O. : Denominación Origen

KLEUR. Kersenkers, trim met tonen van jeugd, heldere, dichte laag en zeer Ribera kleur. Verf de beker met een dichte scheur.

AROMA. Veel zeer rijp zwart fruit in de neus, zwarte olijven, zeer subtiele houtsoorten goed geïntegreerd, tabaksblad, bessen en zeer subtiele kruiden van het vat. Complex en suggestief. Balsamico herinneringen, aanrakingen van mineralen, cassis en specerijen verschijnen.

SMAKEN. Mond met veel fruitexpressie, grote zuurgraad, zeer lange afdronk zeer vriendelijk en met zeer getemde rijpe tannines. Uitstekende balans tussen fruit en hout. Intensiteit en elegantie. Elegante textuur en een zeer speciale vloeibaarheid in de mond.

Ze zijn begonnen met het handmatig snijden van druiven bij zonsopgang op de vijfde oktober. De wijn van dit perceel is gemaakt met een techniek waarbij ze bereiken dat de hoed continu wordt gedrenkt met most zonder mechanische procedures en met zachte remontados. Ze profiteren van het koolzuur van fermentatie in het wijnbereidingsproces. De druiven worden gekoeld tot 8-10 graden in maceratie om de aromatische verbindingen te fixeren. De gisting werd gedurende 19 dagen verlengd met zachte dagelijkse natuurlijke persingen totdat deze werd ontdekt.

De malolactische gisting is uitgevoerd in nieuwe Iberische eiken vaten (Spaanse eik, Quercus pyrenaica of rebollo), met twee wekelijkse bazuqueo's. Aan het einde is de rijping elf maanden geweest in dezelfde vaten, waar hun tannines opnieuw zijn bevestigd in de richting van lengte en diepte.