U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Rood vlees, stoofschotels en braadstukken.

Meer afbeeldingen

Bodegas Ontañón Queirón Reserva 2011 D.O.Queirón

Rood vlees, stoofschotels en braadstukken.
  • Spanje
  • Bodegas Ontañón
  • Medium, soepel, vol rood - huiswijn
  • 75
  • 2011
  • Tempranillo 95 %. Gracinao 5%
  • Rioja, Spanje
  • tot 5 jaar
  • Youtube link

Levertijd is 2 - 3 dagen

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 38,90

Meer informatie

Queirón Reserva is de eerste wijn uit de wijnmakerij, die hulde brengt aan de maker, Gabriel Pérez, die behoort tot de derde generatie wijnmakers van de familie Pérez Cuevas.

Queión Reserva is een rode wijn met een intense kersenrode kleur met robijn-teja tinten op de rand. Het heeft intense aroma's van kruidige noten, koffie en vijg, met lichte aanrakingen van zwart fruit en kreupelhout. Het heeft een lichte balsamico en minerale achtergrond.

Het is een zeer aangename, evenwichtige wijn, zeer lang en vlezig, met edele tannines.

Druiven 83% Tempranillo, 17% Graciano.

De druiven waarmee Queirón Reserva wordt gemaakt zijn onderworpen aan een dubbele selectie: wijngaard en cluster. De geselecteerde druiven ondergaan dan gedurende 5 dagen een pre-fermentatiemaceratie. Alcoholische gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur. Malolactische fermentatie duurt tot 18 dagen.

Deze wijn wordt 24 maanden gerijpt in vaten, 70% Franse eik en 30% Amerikaans eiken. Dan rust het 36 maanden plus flessen bij temperatuur en natuurlijke vochtigheid van de ondergrondse van de kelder.

 als een persoon, het heeft een verhaal te vertellen," zegt Raquel Pérez Cuevas. En zijn Grenaches uit 'El Arca' koesteren veel leven. In deze enclave, die dient als een kruispunt tussen Quel, Autol en Arnedo, is de schat van Ontañón, minder dan een hectare met prominente wijnstokken waaraan de passage van de jaren hebben gemaakt robuust, hoog en stevig. "Het is een wijngaard al opgenomen in het dorp kadaster van een eeuw geleden, die wordt verondersteld te worden geplant rond 1900". Pérez Cuevas beschrijft deze unieke wijngaard met lage opbrengsten, die ook een manier is om "de wijnoorsprong van de mensen van Quel en zijn constante relatie met de wijnwereld uit te drukken". De eerste wijn van de wijn 'Queirón El Arca' werd in 2017 verkocht, met het unieke dat het fermentatie ondergaat in vaten, met huid, en zal resulteren in een kleine productie van 1.500 flessen. Tijdens de uitwerking wordt minimale interventie gezocht die een duidelijke identificatie mogelijk maakt van het 'terroir' en Grenaches waaraan het verstrijken van de tijd rijpheid en stabiliteit heeft gegeven. Het is een van de meest verwachte wijnen in Rioja, omdat het nog niet is vrijgegeven.