U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Rood vlees, stoofschotels en braadstukken.

Meer afbeeldingen

Bodegas Ontañón Queirón Mi Lugar 2018 D.O.Queirón

Rood vlees, stoofschotels en braadstukken.
  • Spanje
  • Bodegas Ontañón
  • Medium, soepel, vol rood - huiswijn
  • 75
  • 2018
  • Tempranillo. Garnacha
  • Rioja, Spanje
  • tot 5 jaar
  • Youtube link

Levertijd is 2 - 3 dagen

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 27,90

Meer informatie

Queirón Mi Lugar is een wijn uit de familie Pérez Cuevas (Bodegas Ontañón) als eerbetoon aan de stad Quel, waar de familie wordt gemaakt en waar de familie vandaan komt.

Intense robijnrode kleur met kersenrode rand. Intense aroma’s van rijp zwart fruit zoals blauwe bessen en cassis, waaronder subtiele kruidige tonen, zoals koffie en truffel, ten gepaste tijden de bovenhand nemen. Het complexe boeket van balsamico en minerale tonen geven prijs vanuit welk terroir de wijn afkomstig is. Het mondgevoel van deze wijn is mooi en rond met een levendige, toch gebalanceerde afdronk die fluweelzacht eindigt en waarbij een perfecte balans ontstaat tussen enerzijds zijn zuren en anderzijds zijn tannines.

"Elke wijngaard is als een persoon, het heeft een verhaal te vertellen," zegt Raquel Pérez Cuevas. En zijn Grenaches uit 'El Arca' koesteren veel leven. In deze enclave, die dient als een kruispunt tussen Quel, Autol en Arnedo, is de schat van Ontañón, minder dan een hectare met prominente wijnstokken waaraan de passage van de jaren hebben gemaakt robuust, hoog en stevig. "Het is een wijngaard al opgenomen in het dorp kadaster van een eeuw geleden, die wordt verondersteld te worden geplant rond 1900". Pérez Cuevas beschrijft deze unieke wijngaard met lage opbrengsten, die ook een manier is om "de wijnoorsprong van de mensen van Quel en zijn constante relatie met de wijnwereld uit te drukken". De eerste wijn van de wijn 'Queirón El Arca' werd in 2017 verkocht, met het unieke dat het fermentatie ondergaat in vaten, met huid, en zal resulteren in een kleine productie van 1.500 flessen. Tijdens de uitwerking wordt minimale interventie gezocht die een duidelijke identificatie mogelijk maakt van het 'terroir' en Grenaches waaraan het verstrijken van de tijd rijpheid en stabiliteit heeft gegeven. Het is een van de meest verwachte wijnen in Rioja, omdat het nog niet is vrijgegeven.

De druiven waarmee Queirón Mi Lugar wordt gemaakt ondergaan een driedubbele selectie: wijngaard, cluster en graan wanneer gedestemmed. De geselecteerde druiven ondergaan dan gedurende 5 dagen een pre-fermentatiemaceratie. Alcoholische gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur. Malolactica fermentatie vindt plaats in Franse eiken vaten.

Deze wijn wordt 18 maanden gerijpt in vaten, 80% Franse eik en 20% Amerikaans eiken. Dan rust het nog 12 maanden in hoge kwaliteit houten vaten (fudres).

Queión Mi Lugar is een rode wijn met een intense robijnrode kleur met kersentinten op de rand. Het heeft intense aroma's van noten van rijp zwart fruit (arandanos en bramen), kruidige aanrakingen, koffie. Het heeft een lichte balsamico achtergrond.

Het is krachtig, wulps en levendig, aangenaam en evenwichtig. Een lange, vlezige wijn.