U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Bodegas Ontañón Rode wijnen

Van laag naar hoog sorteren

Van laag naar hoog sorteren
Bodegas Ontañón Rode wijnen

Het wijnhuis is gelegen in de bekende wijnregio Rioja in Spanje .

Bodega Ontañón is een multi-generatie familiebedrijf in Rioja baja.
Onze 250 hectare wijngaard land hoog in de Sierra Yerga bergen buiten de gemeente Quel, die al drie eeuwen een van de uitstekende wijnbouwcentra van Rioja is. Wij zijn zeer trots op het behoud van deze wijngaarden op de meest duurzame wijze, want het is ons land dat onze familietraditie in wijn ondersteunt. "Passie voor de wijnstok, passie voor wijn en passie voor kunst" is ons motto, omdat we van mening zijn dat elk van deze elementen bijdraagt ​​aan de menselijke ervaring en de vitale verbinding van het land aan mensen en culturen illustreert.

Bekende druiven van Bodegas Ontañón zijn Viura, Tempranillo.

Raquel, Rubén en María Pérez Cuevas maken deel uit van de vijfde generatie van de familie Pérez Cuevas om de traditie van druivengroei in het zuidelijke deel van Rioja door te voeren. Hun vader, Gabriel, erfde een deel van zijn wijngaarden in zijn familie, gelegen in de hoge berghellingen van de Sierra de Yerga bergen net ten zuiden van de rivier de Ebro in Rioja Baja. Toen hij in het begin van de jaren tachtig overnam, begon Gabriel wijn te maken van deze wijngaarden, in plaats van het fruit te verkopen zoals zijn voorouders hadden. Hij was vastbesloten om wijnen te produceren die het gebied van Quel belichamen, waar zijn familie diepe wortels had en waar hij van mening was dat de hoogste kwaliteit wijnen uit Rioja werden geproduceerd. Hij begon zijn wijnen te verkopen, vervolgens genoteerd als "Arteso", in de omgeving en later in Spanje. Toen de omzet bleef stijgen, kocht Gabriel meer wijngaarden in zijn geboortegebied. In de tijd van zijn vader en grootvader was Quel het middelpunt van kwaliteitswijn uit Rioja. Al de originele "wijnkelders" werden gegraven uit de rotswanden die de stad omringden en bestonden uit uitgelaste klei-fermentatie vaten met schoorsteenachtige kuiltjes recht doorheen naar de top van de kliffen. De druiven werden afgeleverd in oude comportillo (druivenmanden), die de muren van de wijngaarden van de wijngaarden afvoerden. Deze traditie is voornamelijk geëvolueerd als een praktische maatregel, zodat noch de wijnmakers noch hun verpakte dieren de oogst van het jaar moesten dragen op de achterwaartse steile kliffen, maar het spiegelde ook vroegtijdige zwaartekrachtstromen. Natuurlijk, in die leeftijd waren er geen vaten en geen uitgebreide wijnbouwregels zoals er nu in de , maar het fruit van dit deel van Rioja was bekend om onder de beste en de telers te zijn.