U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Bodega La Rural Rode wijnen

Van laag naar hoog sorteren

Van laag naar hoog sorteren
Bodega La Rural Rode wijnen

Bodega La Rural is een Argentijnse wijnmakerij opgericht op het einde van de 19e eeuw in het departement Maipú , Mendoza .

Het werd ingewijd door de Italiaanse Felipe Rutini, die zelfgemaakte wijnen in zijn geboortestad, Ascoli Piceno , vervaardigde en geproduceerde.

Nadat hij naar Argentinië was geëmigreerd, begon Rutini zijn eerste wijngaardplantages in de stad Coquimbito , ten oosten van de provincie Mendoza. Eind 1885 begon hij de bouw van een wijnmakerij, onder het motto "Labor et Perseverantia", dat hij La Rural zou noemen.. Hij partnerde zich met Angel Cavagnaro en vormde de Rutini-Cavagnaro "La Rural" Corporation, waarvan Cavagnaro president was. Na een tijdje bleven de culturen zich verspreiden naar andere plaatsen zoals Los Corralitos en sommige gebieden van Medrano. Door de toenemende vraag werd de wijnmakerij uitgebreid en werden grote vaten en vaten Nancy eiken verkregen.

Rutini stierf in 1919. Na een paar jaar en met toestemming van zijn weduwe, ging Cavagnaro overeen om het bedrijf te ontbinden en de onderneming zou verantwoordelijk zijn voor de Rutini-nakomelingen die zich speciaal voor rassen zoals Malbec , Cabernet Sauvignon en Merlot . Later zouden ze ook de Chenin blanc , ook bekend als Pineau d'Anjou, uit de vallei van de Loire opnemen .

De wijnmakerij heeft vier boerderijen in verschillende gebieden van Mendoza, gelegen op verschillende hoogten en elk met een microklimaat voor groeiende rassen, evenals geavanceerde technologische instrumenten. Zijn aanwezigheid strekt zich uit naar andere provincies zoals San Juan , La Rioja , Río Negro en Salta . De uitvoer bestaat uit meer dan 30 landen, waaronder Frankrijk.

Het San Felipe-wijnmuseum is gevestigd in La Rural, werd gepresenteerd door de oudste zoon van Felipe, Don Francisco Rutini, die in 1945 probeerde een plek te creëren waar de belangrijkste elementen van de wijnbouwhistorie in Mendoza. Het was echter zijn neef Rodolfo Reina Rutini die dit project realiseerde en ingewijd.

 Momenteel is het een van de belangrijkste in Amerika geworden, heeft 4500 stukken moeders, vooral gered uit de vroegere tijden van La Rural en andere wijnhuizen in de omgeving.