U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Rode wijn uit Argentinië

Van laag naar hoog sorteren

Van laag naar hoog sorteren
Rode wijn uit Argentinië

Argentijnse wijnen passen goed bij de nationale eetgewoonten: veel vlees en pasta's.

Van wereld's grootste wijnlanden staat Argentinië nu op de 5 plaats, na landen zoals Italië, Frankrijk, Spanje en USA - Verendiged staten.

De kwaliteit van de Argentijnse rode wijnen wordt beter en beter en maakt zijn opmars. De laatste jaren zijn er heel wat topwijnen van internationale allure op de markt gebracht.

Rode wijnen uit Argentinië zijn kun je online bestellen van wijnhuis Bodega La Rural, Case Miriam, Fabre Montmayou, Phebus en Rutini Wines.

Het oppervlakte aan wijndruiven in Argentinië bedraag ruim 210.000 hectare, met meer dan 25.000 wijngaarden. Argentinië kent ongeveer tien wijnbouwgebieden. Deze liggen allemaal in een smalle strook ten oosten van de Andes, in het westen van het land. Maak kennis met de 3 grootste wijnregio's: 

Mendoza, Argentinië is de grootste en belangrijkste. Het klimaat in Mendoza is warm en droog met koude nachten zodat er lange rijpingsperiodes ontstaan.

Daarnaast komen onze wijnen ook uit Patagonië, Argentinië . Dit klimaat wordt beinvloed voor het Andes gebergte. Patogonië strekt zich uit over Argentinië en Chilli.

De belangrijkste rode wijnen worden gemaakt van de Malbec, ongeveer 33% van het totaal, gevolgd door de Bonarda (23%), Shiraz (14%) en Cabernet Sauvignon (12%).

De Malbec levert in dit klimaat de beste wijn (droog en warm overdag, 's nachts koud) en is ook de meest geteelde soort. Aangezien Malbec een dikke schil heeft geeft de druif veel smaak en zijn de wijnen robuust.

 

LEUK WEETJE 

In Argentinië de gewoonte om wijn met water te verdunnen aan tafel.