U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Lekker bij o.a. geroosterd rood vlees en oude kazen

Meer afbeeldingen

Albino Armani Valpolicella Superiore Ripasso 2018

Geroosterd rood vlees en oude kazen
  • Italië
  • Albino Armani
  • Medium, soepel, vol rood - huiswijn
  • 25
  • 2018
  • Corvina. Rondinella .Sangiovese
  • Veneto, Italië

Levertijd is 2 - 3 dagen

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 16,30

Meer informatie

Proeven: intense robijnrode kleur, elegant boeket van gerijpte kersen, bramen en kruiden (gember in het bijzonder). Persistent en warme smaak, met een lichte en prettige hartige noot. Paringen voedsel: smakelijke voorgerechten, geroosterd of gekookt rood vlees en oude kazen. Gebruikstemperatuur: 18 ° -20 ° C De Ripasso wordt gemaakt door het plaatsen van de frisse Valpolicella wijn op het afvallen van de Amarone. Hierdoor kan de wijn een beter structuur ontwikkelen en de concentratieverhogen. Productiegebied: in de hoge heuvels van Marano Valpolicella van 360 tot 450 meter boven zeeniveau en de hoge heuvels van Val d'Illasi. Bodemsamenstelling: kalkaanslag op vulkanische rotsen in Marano en kalkmergel in Val d'Illasi. Teeltsysteem: oude “Pergole” op ommuurde stenen terrassen, genaamd “marogne”. Oogst: manueel, begin oktober. De frisse Valpolicella wijn wordt gedecanteerd op de verse afvallen van onze Amarone die nog steeds gul in structuur en aroma. Dan betreden zonder opnieuw monteren en een aantal 'delestage' wordt gedaan tot de volledige uitputting van het suikergehalte, waardoor het rijk aan volume en zoete tannines. De raffinage vindt plaats in eiken vaten voor ongeveer een jaar.

Klanten die dit kochten, kochten ook: