U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

 Het is perfect met de herfst en winter gerechten, zoals gestoofd, gestoofde en gebraden vlees

Meer afbeeldingen

Albino Armani Amarone 2016

Het is perfect met de herfst en winter gerechten, zoals gestoofd, gestoofde en gebraden vlees. Het gaat ook goed met vleeswaren, gekruide kazen en lokale gerechten zoals pasta met bonen of risotto all'amarone.
  • Italië
  • Albino Armani
  • Rijp, donkerste, krachtig -turbo-power
  • 25
  • 2016
  • Corvina. Rondinella en Sangiovese
  • Veneto, Italië
  • Amarone della Valpolicella

Levertijd is 2 - 3 dagen

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 37,90

Meer informatie

De geschiedenis van deze wijn gaat terug tot de oudheid, en daarom is deze echt rijke en intense rode veel respect verdient. Het geheim van Amarone ligt in haar vermogen getemd door balans. Amarone gevolg is van een alchemie van milieu en know-how, en naar de naleving van deze wijn behoefte van de tijd.

Productie gebied: Op de hoge heuvels van Marano di Valpolicella tussen de 300 en 500 meter boven zeeniveau
druivensoorten: Corvina, Corvinone, Rondinella.
Bodemsamenstelling: kalkaanslag op vulkanische rotsen.
Teeltsystemen: Pergola Veronese op de traditionele ommuurde stenen terrassen, genaamd “marogne” in de lokale dialect.
Oogst: Manual van half september.


Vinificatie: Na een zorgvuldige selectie in de wijngaard, worden de druiven gebracht in bakken en te drogen in een goed geventileerde kamer genoemd fruttai, teneinde de concentratie van suiker, aroma en structuur ondersteunen. In de eerste maanden van het jaar, worden de druiven voorzichtig geperst en een lange en trage gisting in contact met de huid plaatsvindt. Hierna wordt de wijn gerijpt in grote vaten voor het bottelen.

Intens robijnrode kleur. Op de neus is complex, met de geur van rijp rood fruit en kruiden. In de mond is rond, met een goede structuur, nog steeds rijk aan zuurgraad en met zoete tannines, waardoor de wijn zeer aangenaam.

Spijs combinaties: Het is perfect met de herfst en winter gerechten, zoals gestoofd, gestoofde en gebraden vlees. Het gaat ook goed met vleeswaren, gekruide kazen en lokale gerechten zoals pasta met bonen of risotto all'amarone. 



Klanten die dit kochten, kochten ook: