U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Rode wijn uit Abruzzo, Italië

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren
Rode wijn uit Abruzzo, Italië

Rode wijnen uit Midden Italië, streek Abruzzo

In de vier gewesten rondom Rome woden ditverse wijnen gemaakt die goed, maar meestal tamelijk eenvoudig zijn.

De Abruzzen (Italiaans: Abruzzi of correcter, in het enkelvoud Abruzzo) zijn een regio in zuidelijk centraal Italië. De naam is afgeleid van het Latijnse Aprutium wat zo veel wilde zeggen als Land van de zwijnen.

Montepulciano d'Abruzzo

De Montepulciano d'Abruzzo ruikt en smaakt naar bramen en allerlei soorten bessen. De fruige zuren geven deze geconcentreede wijn een fris accent.

Rosso Cónero

Uit de Marken komen de volle, kersrode Rosso Cónero. Het is een stevige , kruidige wijn die zo'n drie tot vijf jaar moet rijpen voordat hij gedronken kan worden.

Rosso Piceno

Lichter en soepeler dan de Rosso Cónero, is de Rosso Piceno

Ambruzzo - Italië

De regio is rijk aan natuurschoon en telt drie nationale parken en één regionaal natuurpark: Gran Sasso - Monti della Laga, Maiella, Abruzzo, Lazio e Molise en Velino-Sirente. Vooral het Abruzzo nationale park staat bekend om de bruine beren die er nog leven. De twee hoogste toppen van de Apennijnen liggen ook in Abruzzo, het zijn de Corno Grande (2912 meter) in het Gran Sasso-massief en de Monte Amaro (2795 meter) in het Majella-massief. Andere natuurlijke bezienswaardigheden zijn de Calanchi van Atri en het uiterste zuiden van de Abruzzese kust: de Punta Penna en Costa dei trabocchi. De regio is ook rijk aan meren, al dan niet gestuwd zoals het Meer van Barrea, Meer van Campotosto en Meer van Bomba.

De meest bezienswaardige steden van de regio zijn L'Aquila, Teramo, Sulmona, Lanciano, Chieti, Vasto en Atri. De grootste stad van de regio, Pescara is het economische hart van de regio, maar heeft de toerist maar weinig te bieden (op de strandboulevard na).

Het toerisme aan de kust is redelijk ontwikkeld. De belangrijkste plaatsen zijn hier Alba Adriatica, Roseto degli Abruzzi, Pineto, Giulianova, Silvi Marina en Montesilvano

In de Abruzzen zijn 4 grote natuurparken te vinden. Hierin wordt de bijzonder rijke bergflora en -fauna van de regio beschermd. Naast de eerder genoemde bruine beer leven er in het gebied ook Apennijnse wolven, gemzen, wilde zwijnen, stekelvarkens, arenden en gieren.

Abruzzo is bekend voor het kwaliteit olijfolie, saffraan en pasta. De wijn van Montepulciano d' Abruzzo is echter wat is het best bekend voor. Om kwaliteit te verhogen een paar wijnhuizen gewasopbrengst is afgenomen en de wijnen in rijpingsprocédé (een 50 gallon Franse vat) hebben leeftijd. Voor één van deze producenten, Cantina Miglianico in de Italiaanse provincie Chieti en Agriverde hebben we een Montepulciano d' Abruzzo gekregen. Rode druif: Montepulcianbo di Abruzzo witte druiven: Pecorino Trebbiano