U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Tawny Port

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren
Tawny Port

Taankleurige port die minstens vijf jaar op hout heeft gerijpt.

Een echte Tawny wordt minimaal drie jaar gerijpt in houten vaten. Dit geeft de wijn de taankleur en ontzettend veel smaak! Kun je de smaken van karamel, noten, chutney en zelfs vijgen herkennen?

Tawny-port is een ‘blend’ die meerdere jaren is gerijpt. De producten proeven elk jaar even van de Port om zo de smaak in de gaten te houden.

Wist je dat sommige Tawny’s wel tien tot veertig jaar in een vat rijpen? Geen wonder dat je deze wijn makkelijk zelf nog jaren in de kelder kunt laten liggen. De smaak wordt er niet minder op! Eenmaal geopend, kun je de fles nog twee maanden bewaren.

  • Aged Tawny hier staat op de fles het aantal jaren: 10, 20 , 30 of 40 jaar dat de port heeft gerijpt in vaten, hierdoor ontstaat de typische tawny kleur. Dit is een mengeling van verschillende ports, de leeftijd die op de fles aangegeven is, ongeveer de gemiddelde leeftijd van de blend.
  • Colheita Port hier gaat het om een port van één (goed) oogstjaar. De wijn moet ministens zeven jaar in een houten vat gerijpt hebben. De port is dan tawny van kleur en kan gedronken worden. Het oogstjaar en jaar van botteling worden op de fles vermeld. TIP; Colheita’s worden gezien als tawny’s van hoge kwaliteit!
  • Garrafira Port is een mengeling van ports van één enkel jaar. De Garrafeira port wordt wel eens de brug tussen de tawny en de vintage genoemd. Ze rijpen namelijk kort in houten vaten en worden dan overgebracht in grote glazen vaten waarin ze gedurende 20,30, tot 40 jaar traag verder rijpen. Hierna wordt de port overgegoten in flessen en daar kan de port verder rijpen.
  • Single Harvest Tawny, zoals het zegt: een tawny port uit 1 oogst jaar ! De meeste tawny’s zijn een blend van meerdere oogstjaren. De Single Harvest Tawny is de kwaliteit van 1 jaar dusdanig hoog (goed), dat ze besluiten deze niet te menden. De Single Harvest Tawny is dan ook van uitzonderlijke kwaliteit en in zeer lage aantal beschikbaar.