Oranje Wijn

Oranje wijn:

Je mag gerust stellen dat orange wines culinaire veelkunners zijn. Ze zijn krachtiger dan gewone witte wijnen. Als witte wijn te weinig is, en rode teveel, kan orange wine dus een oplossing zijn. Lekker bij rijkelijke risotto’s (ook met vlees), een uitgebreid gekruide Griekse schotel, gerechten met curry of met kimchi,.

Oranje Wijn
Oranje Wijn
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Van hoog naar laag sorteren

Oranje wijnen | Orange Wine

Wat is orange wine?

Een simpele definitie zou kunnen luiden: orange wine is witte wijn gemaakt zoals rode wijn.

Oranje wijnen kunnen worden gezien als "witte wijnen". Bij witte wijnen worden de witte druiven na de oogst geperst en wordt het druivensap gescheiden van de puree*. Het sap (druivenmost) wordt vervolgens zonder puree gefermenteerd tot een witte wijn.

Bij oranje wijnen worden na de oogst ook witte druiven geperst, maar de puree blijft bij de druivenmost. Hierdoor krijgen de mostextracten uit de druivenschil extra kleur, smaak en tannine. Dit verandert witte druiven in een wijn met een oranje kleur vandaar een Orange Wine.

Oranje wijnen kun je ook wel gemacereerde witte wijnen noemen, aangezien de wijnen macereren op de druivenschil.

* Mash: De vaste ingrediënten na het pletten van druiven. dwz Druivenschil, pulp en zaden.

Oranje wijn, Je mag gerust stellen dat orange wines culinaire veelkunners zijn. Ze zijn krachtiger dan gewone witte wijnen. Als witte wijn te weinig is, en rode teveel, kan orange wine dus een oplossing zijn. Lekker bij rijkelijke risotto’s (ook met vlees), een uitgebreid gekruide Griekse schotel, gerechten met curry of met kimchi,...

Copyright © 2020 Vinopio