Mini flesjes wijn, cava, bubbels

Mini flesjes wijn, cava, bubbels. Niets is zo leuk als een piccolo flesje Champagne!

Er zijn gelegenheden dat een 750 ml fles wijn gewoon te veel is. Of je in een restaurant bent en daarna moet rijden, voor jezelf thuis op een doordeweekse dag of op een smal stoeltjes geplakt in vliegtuig. Miniaturen flesjes kunnen worden gebruikt als geschenken (babyborrel, bruiloft, verjaardag) of voor promo doeleinden. Het is ook mogelijk om je favoriete wijn te vinden door middel van bovenstaande zoekbalk. Vinopio is het gemakkelijk om die ene fles te vinden die het allemaal beter maakt - en tegen een betaalbare prijs!

Mini flesjes wijn, cava, bubbels
Mini flesjes wijn, cava, bubbels
Tonen als Foto-tabel Lijst

15 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

15 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Groot assortiment kleine flesjes wijn vanaf 2,41 euro. Ruim 35 soorten in de inhoudsmaat 20cl en 37,5cl.

Als “grote” belangrijk is

 • 20 ml zijn mini flesjes of piccolo flesje
 • 37.5 ml zijn demi of halve flessen, de helft van de grootte van een standaard fles 750 ml
 • 750 ml is een standaard fles, hierin gaan 4 - 6 glazen wijn.
 • Mini flesjes wijn, cava, bubbels. Niets is zo leuk als een piccolo flesje Champagne!

  Er zijn gelegenheden in het leven als een standaard 750 ml fles wijn gewoon te veel is. Of je in een restaurant bent en daarna moet rijden, voor je zelf thuis op een doordeweekse dag of op een smal stoeltje geplakt in een vliegtuig. Soms is een standaard fles alleen maar verspilling. Niemand drinkt graag wijn die geoxideerd is op de bodem van een fles of dat het wordt weg gegoten in de gootsteen.

  Om deze reden komen sommige wijn flessen in een kleiner formaat. Twee maten zijn hoofdzakelijk beschikbaar als varriant van een standaard fles volume:

  • Een kwart van een standaard fles of 20 ml. Kwartaal-fles of Piccolo (Italiaans voor kleine) genoemd, worden deze kleine flessen hoofdzakelijk gebruikt voor één serveert van champagne en andere mousserende wijn zoals Prosecco. Ze zijn populair in drukke plaatsen zoals vliegtuigen, stadium of discotheken. Soms aangeduid als split, pony of watersnip.
  • De helft van een standaard fles 37,5 ml. Bekend als halve fles of een Demi (Frans voor half), ze bevatten ongeveer twee glazen wijn. In alternatief voor huiswijnen in een restaurant. De Fransen verwijzen soms naar het als een Fillette, wat zich als klein meisje vertaalt. Vele helft-flessen zijn kurk in plaats van een schroef-dop waarmee nog steeds het plezier van het popping geluid horen. TIP Maar wel voorzichtig; deze wijn wordt sneller ouder in kleine flessen. Deze flessen zijn daarom niet bedoeld om te worden bewaard in een kelder voor een lange tijd, zelfs als zij age-worthy wijnen bevatten.

  Hoeveel glazen zitten er in een fles wijn?

  5 glazen. Dit nummer is niet exact. Het glas varieert vaak een beetje, ongeveer ca. 140 gram. En omdat er in wijnen in verschillende alcohol percentage zitten.

  In Australië, zijn wijnen verplicht om mee te delen hoeveel glazen er in de fles zitten op basis van het alcoholgehalte. Bijvoorbeeld een fles van Shiraz zou 8.9 porties hebben en een fles van Duitse Riesling zou 4.7 porties hebben. De consument Federatie van Australië daarom voorgesteld dat alle restaurant hetzelfde glaswerk moeten hebben met in het glas een lijn die de vulling aangeeft. Niet cool!

  Gemiddeld kunnen 2 personen een volle fles wijn drinken in 2,5 uur.

Copyright © 2020 Vinopio