Mini flesjes wijn, cava, bubbels

Er zijn momenten waarop een fles wijn van 750 ml gewoon te veel is. Of je nu in een restaurant bent en later moet rijden, thuis bent op een doordeweekse dag, of klem zit op een smalle stoel in het vliegtuig. Mini flesjes wijn kunnen worden gekocht voor verschillende doeleinden, zoals geschenken (voor een babyborrel, bruiloft of verjaardag) of voor promotionele doeleinden. Het is zelfs mogelijk om je favoriete wijn te vinden door gebruik te maken van de bovenstaande zoekbalk. Bij Vinopio is het eenvoudig om die ene fles te vinden die alles beter maakt - en dat allemaal tegen een betaalbare prijs!

We hebben een breed assortiment kleine flesjes wijn. Kies uit meer dan 35 verschillende soorten in de formaten 20cl en 37,5cl.

Mini flesjes wijn, cava, bubbels
Mini flesjes wijn, cava, bubbels
Tonen als Foto-tabel Lijst

14 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

14 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wijnflessen in alle kleine maten, als grote belangrijk is

Als het aankomt op belangrijke gelegenheden waarbij de juiste hoeveelheid wijn van essentieel belang is, bieden wij diverse opties. Voor een subtiele touch zijn er de mini flesjes van 20 ml, ook wel bekend als piccolo flesjes. Deze zijn perfect voor individuele porties wijn of om te proeven van verschillende soorten zonder een volledige fles te hoeven openen.

Voor iets meer wijn zijn er de demi of halve flessen van 37,5 ml, die precies de helft bevatten van een standaardfles van 750 ml. Deze zijn ideaal voor een romantisch diner voor twee of voor momenten waarop je de hoeveelheid wijn wilt beperken, maar toch wilt genieten van de ervaring van een mooie fles.

En natuurlijk hebben we de standaardflessen van 750 ml, die perfect zijn voor grotere gezelschappen of voor diegenen die graag hun favoriete wijn delen. Met deze flessen kun je genieten van 4 tot 6 glazen wijn, afhankelijk van de grootte van de glazen en je persoonlijke voorkeur. Welke grootte je ook kiest, wij bieden een ruime selectie aan mini flesjes wijn die je kunt kopen om aan al je behoeften te voldoen.

Het kopen van mini flesjes wijn: een slimme keuze voor diverse gelegenheden

Het kan voorkomen dat je de enige bent die hunkert naar een glas wijn, of dat je samen bent maar geen hele fles wilt opentrekken. Misschien heeft het merendeel van de groep een voorkeur voor rood, terwijl slechts één persoon graag wit drinkt, of andersom. Een volledige fles openen is dan simpelweg verspilling. In zo'n situatie is het geweldig om een mini flesje wijn bij de hand te hebben, zodat je gewoon een mooi glas kunt inschenken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het verspillen van de rest van de fles omdat deze te lang open heeft gestaan.

Niemand drinkt graag wijn die geoxideerd is aan de onderkant van de fles, of die uiteindelijk weggespoeld wordt in de gootsteen. Om deze reden worden sommige wijnflessen in een kleiner formaat aangeboden. Er zijn twee hoofdmaten beschikbaar als variant op het standaardflesvolume:

  • Een kwart van een standaardfles, oftewel 20 cl. Deze kwartflessen, ook wel piccolo's genoemd (Italiaans voor 'kleine'), worden voornamelijk gebruikt voor een enkele portie champagne en andere mousserende wijnen zoals Prosecco. Ze zijn populair op drukke locaties zoals vliegtuigen, stadions of discotheken. Soms worden ze ook wel aangeduid als split, pony of watersnip.
  • De helft van een standaardfles, oftewel 37,5 cl. Deze worden aangeduid als halve flessen of demi (Frans voor 'half'), en bevatten ongeveer twee tot drie glazen wijn. Ze worden vaak als alternatief aangeboden voor huiswijnen in restaurants. De Fransen noemen ze soms ook wel een fillette, wat zich vertaalt als 'klein meisje'. Veel halve flessen worden afgesloten met een kurk in plaats van een schroefdop, waardoor je nog steeds het genot hebt van het plopgeluid bij het openen.

Tip: Maar wees voorzichtig: wijn in kleine flessen veroudert sneller. Deze flessen zijn daarom niet bedoeld om langdurig in een kelder bewaard te worden, zelfs als ze age-worthy wijnen bevatten.

Hoeveel glazen zitten er in een fles wijn?

Gemiddeld worden er 5 glazen uit een fles wijn van 750 ml geschonken. Dit aantal is echter niet exact. De grootte van een glas wijn varieert vaak een beetje, meestal rond de 140 gram. Bij het kopen van mini flesjes weet je bij voorhand al dat je hier minder glazen uit kunt halen. Uit een mini flesje van 20 cl haal je ongeveer 1,5 glas en uit een mini flesje van 37,5 cl 2 á 3 glazen. Bovendien verschilt het aantal glazen dat uit een fles kan worden gehaald vanwege de variatie in alcoholpercentage tussen verschillende wijnen.

In Australië zijn wijnproducenten verplicht om aan te geven hoeveel standaardglazen er in een fles zitten op basis van het alcoholgehalte. Bijvoorbeeld, een fles Shiraz zou als inhoud 8,9 standaardglazen hebben, terwijl een fles Duitse Riesling 4,7 standaardglazen bevat. Als reactie hierop heeft de Consumentenbond van Australië voorgesteld dat alle restaurants uniform glaswerk moeten gebruiken, waarbij een lijn op het glas de standaard vulling aangeeft. Dit voorstel wordt echter niet door iedereen gewaardeerd.

Over het algemeen kunnen twee personen gemiddeld een volle fles wijn drinken in een periode van 2,5 uur.

Ontdek het gemak van mini flesjes wijn kopen

Ben je op zoek naar handige mini flesjes wijn voor elke gelegenheid? Bestel ze nu binnen een paar klikken en ontvang ze snel bij jou thuis! Bij ons kun je per fles bestellen, dus je hebt de vrijheid om precies de hoeveelheid te bestellen die je nodig hebt. En met slechts 7,20 euro verzendkosten per bestelling, is het nog nooit zo eenvoudig geweest om je wijnvoorraad aan te vullen. Wacht niet langer, plaats vandaag nog je bestelling en ontdek het gemak van mini flesjes wijn!

Copyright © 2024 Vinopio