U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Grote flessen Cava

Grote flessen Cava

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren
Grote flessen Cava

Grote flessen Cava.

Een grote fles Cava, Champagne of sterke drank is perfect voor een onvergetelijk feest, als een extra speciaal cadeau of gewoon om indruk te maken op vrienden of familie.
En net als wijn, wordt cava in grotere flessen langzaam ouder, het kan perfect worden gedronken op later tijdstip dan normale flessen- perfect als een 'bijhouder' voor een gebeurtenis in de toekomst. Check out onze Magnums of zelfs de groter flessen!

Cava betekend letterlijk "kelder" in het spaans. Ook een definitie voor Spaanse méthode champenoise, sprankelende wijn en een Griekse term voor grote kwaliteitswijn.

Cava Mousserende wijnen in XL flessen. Anders dan producenten van mousserende wijn in vele andere delen van de wereld, concentreet Josep Raventós zich op Catelaanse druiven. Hieruit koos hij uiteindelijk Macabeo (elders bekend als Viura), parellada en Xarel.lo. deze kunnen gebruikt worden in elke combinatie. Sommige moderne huizen gebruiken ook Chardonnay. Cava van buiten Catalonië kan uitsluitend van Viuri gemaakt zijn.

Cavawijngaarden worden aangetroffen in de Medio-Penedés, op terreinen hoog genoeg gelegen voor de goed ezuurtegraad die noodzakelijk is voor uitsteekend wijn, maar laag genoeg om rendable oogsten te hebben. Cava wordt gemaakt in de Catelaanse provincies Girona, Tarragona en Lleida (Lérida). De DO heeft afgebakende wijngaarden in Aragon (Zaragoza), Navarra, La Rioja, Pais Vasco (Alava) en een aantal gebieden in Valencia Castilla-Leon en Estremadura. Cavawijn wordt gemaakt in kelders die tot de modernste ter wereld behoren. Hiervoor wordt de traditionel methode van tweede gisting op fles gebruiikt. Cava moet minimum negen maanden op fles doorbrengen en de meeste flessen één tot drie jaar in de kelder.

Producenten en handelaars. De twee grootste producenten bevinden zich in San Sanduni de Noya in de provincie Barcelona. 

Codorníu. Dit was de eerste Cavaproducent en is nog altijd de grootste. Het bedrijf werd gesticht doro de familie Raventós in 1551. In elegant aangelegde tuinen ligt een moderne wijnmakerij, die in de oogsttijd 1000 tonnen druiven kan verwerken. Wij bij Vinopio werken samen met wijnhuis Mont Marçal uit Penedes streek in Spanje.