Cava & Mousserende wijn Extra Dry Mousserende wijn
Cava en mousserende wijn kopen
Wij helpen je bij het vinden van de juiste wijn voor elke gelegenheid. Het is ook mogelijk om je favoriete wijn te vinden door middel van bovenstaande zoekbalk. Ben je niet op zoek naar een specifieke wijn? Het bekijken van onze toplijsten is dan zeker de moeite waard. Met Vinopio is het gemakkelijk om die ene fles cava of mousserende wijn te kopen die het allemaal beter maakt - en tegen een betaalbare prijs!
-
Ponte di Piave Prosecco Biologico Extra Dry
Smaak Extra Dry - lichte zoetheid Land Italië € 14,85Levertijd is 2 - 3 dagen
-
Ponte di Piave Prosecco Extra Dry
Smaak Extra Dry - lichte zoetheid Land Italië € 13,65Levertijd is 2 - 3 dagen
-
Ponte di Piave Prosecco Extra Dry 20 cl MINI
Smaak Extra Dry - lichte zoetheid Land Italië € 5,00Levertijd is 2 - 3 dagen
-
Ponte di Piave Prosecco Extra Dry Magnum XL Cadeauverpakking
Smaak Extra Dry - lichte zoetheid Land Italië € 36,95Levertijd is 2 - 3 dagen
-
Ponte di Piave Prosecco Millisimato Extra Dry
Smaak Extra Dry - lichte zoetheid Land Italië € 15,95Levertijd is 2 - 3 dagen
-
Törley Hungaria Extra Dry Etyek
Smaak Extra Dry - lichte zoetheid Land Hongarije € 11,90Levertijd is 2 - 3 dagen
-
Törley Hungaria Extra Dry Etyek 20cl mini flesje
Smaak Extra Dry - lichte zoetheid Land Hongarije € 3,80Levertijd is 2 - 3 dagen
Mousserende wijn met een extra droge, dus niet zoete smaak.
Extra dry is minder droog dan brut.
Extra Dry lichte zoetheid Pezsgő mousserende wijn uit Hongarij vanTörley
Mousserende wijn heeft vier niveaus van zoetheid. Het niveau van de zoetheid van de wijn wordt rechtstreeks geprint op de fles. Deze niveaus zijn:
Extra Brut: Dit is de droogste soort mousserende wijn die je kunt kopen. In dit soort mousseerde wijn, heeft de gist absoluut alle suikers opgenomen, dus is er een volledige afwezigheid van suikers in de wijn.
Brut: Dit is het meest populaire soort van mousserende wijn. De wijn is droog, maar er is slechts een hint van zoetheid. In deze bubbels stopt de wijnmaker het fermentatieproces net voordat de gist alle suikers heeft opgenomen, een kleine hoeveelheid achterlatend in de wijn. Champagne is de meest voorkomende mousserende wijn die Brut worden gelabeld.
Extra droog: Dit soort mousseerde wijn is droog, maar niet zo droog als Brut of extra Brut, wat betekent dat het een lichte zoetheid behoudt. Maar merkbaar zoeter dan Brut wijnen is. Prosecco is bijvoorbeeld meestal Extra Dry
Demi-sec: Dit is een zoete mousserende wijn. Men zal meestal Demi-sec drinken bij een dessert, door de hoeveelheid merkbaar suiker.
Hoewel het de meest bekende methode is voor het maken van mousserende wijn, duurt de Champagnemethode lang en kan erg duur zijn. Het heeft de tijd nodig om te gisten in de tank en vervolgens nogmaals in elke afzonderlijke fles gedurende tenminste vijftien maanden. Op zoek naar een snellere en goedkopere manier om mousserende kwaliteitswijn te maken ontdekt Fransman Eugene Charmat de Charmat methode en de Italiaan Federico Martinotti de Martinotti methode. Bij deze methode wordt de wijn van haar eerste gistings vat overgebracht naar een grote verzegelde hydrofoor tank waar deze nagisting ondergaat voor het maken van de carbonatie bubbels . Dan wordt de koolzuurhoudende wijn gebotteld en verscheept naar de markt. Zo wordt alle Italiaanse Prosecco gemaakt.
Het echte verschil tussen de Charmat-Martinotti-methode en de Champagnemethode is de uiteindelijke smaak van de wijn. Wijnen in de Charmat-Martinotti-methode Processo zijn vaak jonger en fruitiger terwijl wijnen gemaakt met behulp van de Champagnemethode Champagne, Cava vaak droger en minder fruitig zijn.