We genieten van ons jaarlijks verlof van 29 maart t/m 14 april. U kunt zoals normaal een bestelling plaatsen maar de levertijd is wat langer. Verzending na 15 april 2024.
We genieten van ons jaarlijks verlof van 29 maart t/m 14 april. U kunt zoals normaal een bestelling plaatsen maar de levertijd is wat langer. Verzending na 15 april 2024.

Cava & Mousserende wijn Extra Dry Mousserende wijn

Cava en mousserende wijn kopen

Wij helpen je bij het vinden van de juiste wijn voor elke gelegenheid. Het is ook mogelijk om je favoriete wijn te vinden door middel van bovenstaande zoekbalk. Ben je niet op zoek naar een specifieke wijn? Het bekijken van onze toplijsten is dan zeker de moeite waard. Met Vinopio is het gemakkelijk om die ene fles cava of mousserende wijn te kopen die het allemaal beter maakt - en tegen een betaalbare prijs!

Cava & Mousserende wijn Extra Dry Mousserende wijn
Cava & Mousserende wijn Extra Dry Mousserende wijn
Filteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van hoog naar laag sorteren

Mousserende wijn met een extra droge, dus niet zoete smaak.

Extra dry is minder droog dan brut.

Extra Dry lichte zoetheid Pezsgő mousserende wijn uit Hongarij vanTörley

Mousserende wijn heeft vier niveaus van zoetheid. Het niveau van de zoetheid van de wijn wordt rechtstreeks geprint op de fles. Deze niveaus zijn:

Extra Brut: Dit is de droogste soort mousserende wijn die je kunt kopen. In dit soort mousseerde wijn, heeft de gist absoluut alle suikers opgenomen, dus is er een volledige afwezigheid van suikers in de wijn.

Brut: Dit is het meest populaire soort van mousserende wijn. De wijn is droog, maar er is slechts een hint van zoetheid. In deze bubbels stopt de wijnmaker het fermentatieproces net voordat de gist alle suikers heeft opgenomen, een kleine hoeveelheid achterlatend in de wijn. Champagne is de meest voorkomende mousserende wijn die Brut worden gelabeld.

Extra droog: Dit soort mousseerde wijn is droog, maar niet zo droog als Brut of extra Brut, wat betekent dat het een lichte zoetheid behoudt. Maar merkbaar zoeter dan Brut wijnen is. Prosecco is bijvoorbeeld meestal Extra Dry

Demi-sec: Dit is een zoete mousserende wijn. Men zal meestal Demi-sec drinken bij een dessert, door de hoeveelheid merkbaar suiker.

Hoewel het de meest bekende methode is voor het maken van mousserende wijn, duurt de Champagnemethode lang en kan erg duur zijn. Het heeft de tijd nodig om te gisten in de tank en vervolgens nogmaals in elke afzonderlijke fles gedurende tenminste vijftien maanden. Op zoek naar een snellere en goedkopere manier om mousserende kwaliteitswijn te maken ontdekt Fransman Eugene Charmat  de Charmat methode en de Italiaan Federico Martinotti de Martinotti methode. Bij deze methode wordt de wijn van haar eerste gistings vat overgebracht naar een grote verzegelde hydrofoor tank waar deze nagisting ondergaat voor het maken van de carbonatie bubbels . Dan wordt de koolzuurhoudende wijn gebotteld en verscheept naar de markt. Zo wordt alle Italiaanse Prosecco gemaakt.

Het echte verschil tussen de Charmat-Martinotti-methode en de Champagnemethode is de uiteindelijke smaak van de wijn. Wijnen in de Charmat-Martinotti-methode Processo zijn vaak jonger en fruitiger terwijl wijnen gemaakt met behulp van de Champagnemethode Champagne, Cava vaak droger en minder fruitig zijn.

Copyright © 2020 Vinopio