We genieten van ons jaarlijks verlof van 29 maart t/m 14 april. U kunt zoals normaal een bestelling plaatsen maar de levertijd is wat langer. Verzending na 15 april 2024.
We genieten van ons jaarlijks verlof van 29 maart t/m 14 april. U kunt zoals normaal een bestelling plaatsen maar de levertijd is wat langer. Verzending na 15 april 2024.

Cava & Mousserende wijn Brut Mousserende wijn - Cava

Cava en mousserende wijn kopen

Wij helpen je bij het vinden van de juiste wijn voor elke gelegenheid. Het is ook mogelijk om je favoriete wijn te vinden door middel van bovenstaande zoekbalk. Ben je niet op zoek naar een specifieke wijn? Het bekijken van onze toplijsten is dan zeker de moeite waard. Met Vinopio is het gemakkelijk om die ene fles cava of mousserende wijn te kopen die het allemaal beter maakt - en tegen een betaalbare prijs!

Cava & Mousserende wijn Brut Mousserende wijn - Cava
Cava & Mousserende wijn Brut Mousserende wijn - Cava
Filteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 29

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 29

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Brut betekend droog van smaak

Deze term wordt meestal gebruikt voor Champagne en andere mousserende wijnen. Een brut Champagne mag niet meer dan 15 gram restsuiker per liter bevatten.

Brut Nature. 

Aan deze mousserende wijnen is geen suiker toegevoegd. De wijn is dus zeer droog van smaak

Brut Sauvage

Mousserende wijn waaraan, net als bij brut nature, geen suikers worden toegevoegd.

Brut is mousserende wijnen uit Spanje te drinken als aperitief op een feestje

Bij Vinopio hebben we verschillende mousserende wijnen en cava met de smaak Brut!

Deze wijnen komen uit verschillende landen en zijn verkrijbaar in Rosé en Wit.

De smaak brut komt voor in verschillende soorten Cava Espumante Espumoso Pezsgő, Prosecco Spumante en ook Vonkelwijn.

Brut: Dit is het meest populaire soort van mousserende wijn. De wijn is droog, maar er is slechts een hint van zoetheid. In deze bubbels stopt de wijnmaker het fermentatieproces net voordat de gist alle suikers heeft opgenomen, een kleine hoeveelheid achterlatend in de wijn. Champagne is de meest voorkomende mousserende wijn die Brut worden gelabeld.

Meer informatie over mousserende wijnen als de Champagne, Prosecco & Cava

We hebben allemaal mousserende wijn op zijn minst geproefd rond de feestdagen of bij het vieren van een speciale gelegenheid, maar velen hebben geen idee wat het verschil is tussen wijnen zoals Cava, Champagne en Prosecco — of hoe ze zelfs de bubbels in de wijn krijgen in de eerste plaats. Laat ons het uitleggen.

Er zijn vele legendes van hoe mousserende wijn werd gemaakt, maar de mythe die ons het beste bevalt is het verhaal van de monnik Dom Perignon

Zoals het verhaal gaat, was de monnik in de jaren 1600 bezig met het maken van witte wijn in de Champagnestreek van Frankrijk. Toen hij de gistingstanks gecontroleerd, leek het hem dat de gist klaar was met het omzetten van alle de suiker in alcohol. Maar de temperatuur in de Champagne regio wordt zo koud dat de gist in de tanks gewoon was gaan slapen en het gisting proces niet klaar was met alle suikers. Toen de lente kwam en de wijn in de flessen begon op te warmen, werd de gist wakker en haastig begon de werking van alle overgebleven suikers.  De kooldioxide kon niet ontsnappen omdat het in een grote gistingstanks zat. En werd geabsorbeerd door de wijn. Toen Dom Perignon ging controleren of zijn wijn goed was kwam hij terecht bij knallen kurken. Hij heeft de wijn geproefd en hield van de resultaten, dit was geboorte van Champagne.

Copyright © 2020 Vinopio