Cava & Mousserende wijn Bellini mousserende wijn

Cava en mousserende wijn kopen

Wij helpen je bij het vinden van de juiste wijn voor elke gelegenheid. Het is ook mogelijk om je favoriete wijn te vinden door middel van bovenstaande zoekbalk. Ben je niet op zoek naar een specifieke wijn? Het bekijken van onze toplijsten is dan zeker de moeite waard. Met Vinopio is het gemakkelijk om die ene fles cava of mousserende wijn te kopen die het allemaal beter maakt - en tegen een betaalbare prijs!

Cava & Mousserende wijn Bellini mousserende wijn
Cava & Mousserende wijn Bellini mousserende wijn
Filteren
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Heerlijke mousserende wijn Bellini uit Spanje van Martini.

Een Bellini cocktail is een mix van mousserende Prosecco wijn en perzik puree of nectar.

Deze cocktail is in Venentie / Italie ontstaan.

De Bellini wordt nu gemaakt van perzik en prosseco. Proseccco is een Italiaanse bubbel wijn. Het marineren van perzieken is al een oude italiaanse traditie.

Wist je dat het orginele Belllini recept werd gemaakt met frambozen. Of soms met kersen sap om het drankje een roze gloed te geven.

De Bellini was uitgevonden ergens tussen 1934 en 1948 door Guiseppe Cipriani, de oprichter van Harry´s Bar in Venetie / Italie. Hij noemde het drankje Bellini omdat het zo een unieke roze kleur had. Deze kleur deed hem denken aan de toga van een heilige in het schilderij in de 15 eeuw van de venentische artiest Giovanni Bellini.

Het drankje starten als een seizoens specialiteit in Harry´s Bar. Het was onder andere de favoriete plek van Ernest Hemingway, Sinclair Lewis en Orson Welles. Later werd het drankje dan ook erg populair in de bar´s in New York. ZHet drankje werd zo populair dat er massaal witte perziken werden verscheept naar America.

Natuurlijk zijn er onder tussen bekende varriente op gekomen.

De Puccini hier gebruiken ze in de plaats van perzik puree in gelijke hoeveelheden mandarijn puree.

De Rossini hier gebruiken ze in de plaats van perzik puree in gelijke hoeveelheden aardbei puree.

En de Tinoretto hier gebruiken ze in de plaats van perzik puree pompelmoes puree in gelijke hoeveelheden.

Wie weet ga jij het thuis ook een proberen!

 

Copyright © 2020 Vinopio