Biologische wijn

Biologische wijn
Biologische wijn
Tonen als Foto-tabel Lijst

18 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

18 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Biologische wijn is een wijn gemaakt van druiven geteeld volgens de beginselen van de biologische landbouw, die meestal worden uitgesloten van het gebruik van chemische kunstmest, herbiciden, pesticiden en fungiciden.

De consumptie van biologische wijn groeide in een tempo van 3,7 procent in het jaar dat eindigde op 19 September 2009, uitgaande pacing groei in het verbruik van niet-biologische wijn die steeg met 2% tijdens een vergelijkbare periode. Er zijn wereldwijd, een biologische wijn producenten naar schatting 1500-2000 inclusief negociant etiketten, met meer dan 885 van deze organische domaines alleen al in Frankrijk.

De juridische definitie van biologische wijn varieert van land tot land.  Het belangrijkste verschil in de manier waarop dat biologische wijn wordt gedefinieerd heeft betrekking op het (al dan niet gebruiken) van conserveermiddelen tijdens het proces van wijnproductie.

Biologische wijnen worden geproduceerd uit kwaliteitsdruiven die geteeld zijn zonder chemische bewerkingen. Concreet betekent dit dat bij de druiventeelt voor deze wijnen geen gebruik wordt gemaakt van pesticiden, herbiciden en chemische bemesting. Ook de vinificatie van de wijn gebeurt met de grootste zorg en zonder manipulaties allerhande (zoals smaak-, geur- en kleurstoffen).

De door ons uitgekozen wijnhuizen werken vanuit een respect voor de traditionele wijnbouw, maar met moderne technieken die het volledige karakter van de druif intact houden.
Van de wijnstok tot in de fles wordt de druif aandachtig opgevolgd door de wijnbouwers, waardoor u optimaal en met een fris geweten kunt genieten van uw glas wijn, cava, porto, cognac, armagnac etc...

Belangrijk is dat alle geuren, smaken, kleuren, structuren en composities van onze wijnen het resultaat zijn van natuurlijke producten en processen, uiteraard met veel passie gestuurd door de wijnmakers.

Copyright © 2020 Vinopio