Wijnen

Wie op zoek is naar een mooie fles wijn, is bij Vinopio aan het juiste adres!

Wij hebben een ontzettend breed assortiment wijnen in prijsklassen variërend van budget tot luxueus. Vinopio selecteert speciaal voor zijn klanten onder andere de mooiste Cava’s, Champagnes, rode en witte wijnen. Alles is online te bestellen en te laten bezorgen.

Rode wijn is een wijn gemaakt van donker gekleurde (zwarte) druivenrassen. De werkelijke kleur van de wijn kan variëren van intens violet, typisch voor jonge wijnen, naar baksteen rood voor rijpe wijnen en bruin voor oudere rode wijnen.

Witte wijn is in de meeste gevallen gemaakt van witte druiven. Toch worden er soms ook blauwe druiven gebruikt. Waarom wordt deze wijn dan niet rood? Omdat men de schil van de blauwe druiven niet gebruikt.

Rosé wijn is in feite een product van rode druiven, maar wanneer een wijnmaker een rosé maakt komt het sap dat hij of zij heeft gewonnen voor een zeer korte periode van tijd, meestal maar 2 a 3 dagen, in contact met de schil zorgt voor een mooie roze kleur. Je kan niet verkeerd gaan met rosé op een mooie voorjaarsdag of zomerdag.

Biologische wijn is een wijn gemaakt van druiven geteeld volgens de beginselen van de biologische landbouw, die meestal worden uitgesloten van het gebruik van chemische kunstmest, herbiciden, pesticiden en fungiciden.

Cava & Mousserende wijn of in de volksmond ook wel bubbeltjeswijn of schuimwijn, is wijn waarin zich koolzuurgas bevindt. Hoewel de meeste mousserende wijnen witte wijnen zijn bestaan er ook mousserende varianten van roséwijn en rode wijn.

Champagne is de alom bekende mousserende wijn, die alleen wordt geproduceerd in de Champagnestreek in Frankrijk. Er zijn verschillende soorten en kleuren; de witte champagne is ongetwijfeld de bekendste variant, maar wist je dat er ook rosé-champagne bestaat?

Porto of port is een Portugese wijn met een alcoholpercentage tussen de 18 en 20 procent. Port is er is in de varianten rood, wit en rosé en wordt vaak geserveerd als aperitief, digestief of als dessertwijn.

Sherry is wat we kennen als een veredelde wijn, in andere woorden, het begint als een basis wijn en daarna wordt er alcohol toegevoegd om het sterker te maken. Er zijn slechts drie druivensoorten toegestaan in Jerez om sherry te maken: Palomino, Pedro Ximenez (PX) en Muscat of Alexandria. Sherry kan zoet of droog zijn, afhankelijk van de gebruikte druiven.

Wijn proefdoos de lekkerste wijnen geselecteerd in één doos! Wil je gezellig thuis lekkere wijntjes proeven met familie, vrienden of collega's dan zijn onze proefdozen ideaal!

Grote wijnflessen. Wijn is verkrijgbaar in verschillende stijlen van flessen van groot tot klein. Bordeauxwijnflessen om een voorbeeld te geven, worden het meest geproduceerd voor verschillende wijnen.

Bekroonde wijnen dit zijn the Award winning wines of terwijl Bekroonde wijnen die we verkopen. Elk van deze wijnen heeft gewonnen van honderden andere wijnen op enkele van 's werelds grootste en competitiefste wijn wedstijden.

Wijnen Feestdoos, hoe kies je de juiste wijn voor een feestje of BBQ

Blauwe wijn de blauwe kleur van de wijn is afkomstig van een kleurstof die voorkomt in de schil van een blauwe druif. Erg leuk om zelf te drinken en ook zeer decoratief  blauwe fles wijn op tafel! Daarnaast is het ook een toffe fles om cadeau te doen, geheid krijg je hierop een enthousiaste reactie. En wat denk je van een geboorte van een zoon, dan is een blauwe drankje natuurlijk niet weg te denken.

Mini flesjes wijn, cava en bubbels er zijn gelegenheden in het leven als een standaard 750 ml fles wijn gewoon te veel is. Of je in een restaurant bent en daarna moet rijden, voor je zelf thuis op een doordeweekse dag of op een smal stoeltje geplakt in een vliegtuig. Groot assortiment kleine flesjes wijn vanaf 2,41 euro. Ruim 35 soorten in de inhoudsmaat 20cl en 37,5cl.

Mistelle wijnen, dit is de Franse term voor een drank op basis van ongegist druivensap en alcohol. Spaans: mistela (frans Mistelle). De smaak is min of meer zoet en het wordt vaak - licht gekoeld - als middagaperitief geserveerd. Bijvoorbeeld: Pineau de Charente (Cognac).

Hoe koop je online wijn op het internet?

Als je wijn online wilt kopen, kan de enorme keuze verwarrend zijn. Surfen op het net en kopen van wijn moet een leuke, positieve ervaring zijn. Onthoud deze nuttige tips.

De meeste wijnen zijn goede wijnen

Experimenteren is leuk

Advies vragen is gratis

Elke fles wijn is een live performance

Slimme mensen zijn niet bang om vragen te stellen

Het doel van wijn is om er van te genieten

Niemand in de wereld weet alles van wijn

Ik zal nooit weten... totdat ik het probeer!

Tip: maak gebruik van de rijkdom aan gegevens en informatie in de Vinopio shop enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Smaak Filters(zoete wijn, droge wijn of juist huiswijn)
  • Soort Filters (Cava of Frizzate, licht mousserend)
  • Categorie Filters (Rode wijnen, Mini flesjes, Rosé wijnen)

Zorg ervoor dat je de beschrijvingen leest vóór het aankopen van de wijnen. Dit zal je helpen er achter te komen of je gaat genieten van de smaak van de wijn alvorens deze te kopen. Sommigen zullen vaak watertandende beschrijvingen gebruiken die mogelijk overdreven zijn.

Tip: kijk naar de prijs per fles en de eventueel bijkomende verzendkosten (soms staat er gratis maar moet je toch betalen indien je niet de minimale afname bestelt)

  • Gratis verzending vanaf 100 euro bij Vinopio.be
  • Wijn Bestellen Per Fles is mogelijk

Bent u op zoek naar iets specifieks?

Heb je iets specifieks in gedachte, bijvoorbeeld een bijzondere fles, merk, of zelfs een bepaalde prijsklasse? Nou, het antwoord op deze vraag is vrij eenvoudig – je bent bij ons op het juiste adres!

Copyright © 2020 Vinopio