Mosselen, Oesters & wijnen

Mosselen, Oesters & wijnen
Mosselen, Oesters & wijnen
Tonen als Foto-tabel Lijst

22 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

22 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De beste wijn en bier combinaties voor mosselen.

Net zoals met elk ander ingrediënt, is de ideale combinaties voor mosselen afhankelijk van hoe je ze kookt, beginnend met de klassieke moules-marinières.

Mosselen Moules marinières: welke wijn?

Moules marinières wordt gemaakt met een droge witte wijn zoals Muscadet zodat je ook de dezelfde wijn met hen drinkt misschien. Picpoul de Pinet zou even goed kunnen of je zou kunnen proberen een droge Elzas Riesling.

Mosselen koken met bier:

Als je ze kookt met witbier/bière blanche zoals ze vaak doen in België, weer met hetzelfde bier drinken is het lekkerste. Witbiers zoals Hoegaarden zijn hier uitstekend voor.

Thaise stijl mosselen koken: welke wijn?

Mosselen gekookt Thaise stijl met kokos, limoen en koriander ook goed gaan met witbier of probeer een Grüner Veltliner, Pinot Gris of Nieuw-Zeeland Sauvignon Blanc

Gebakken mosselen maken: welke wijn?

Mosselen bijgevuld en gebakken met knoflook en het paneermeel pak een frisse droge witte zoals een Pinot Grigio of andere Italiaanse witte maar een unoaked Chardonnay of fruitige Sauvignon Blanc zoals de-Touraine Sauvignon komt ook goed overeen met dit gerecht.

Gevulde mosselen: welke wijn?

Als ze zijn gevuld met sausagemeat, zoals ze vaak in het zuiden van Frankrijk worden gegeten, waar ze bekend zijn als moules farcies en geserveerd met een rijke tomaat saus vind je een goedkope Languedoc rode of sterke Zuid Franse of Spaanse rosé zal waarschijnlijk worden een betere match dan een witte.

Mosselsoep: welke wijn?

Met mossel en saffraan- of curry - soep (mouclade), probeer dan een oaked witte Bergerac of Bordeaux of een Viognier.

Herfst is het seizoen voor oesters en wijn.

Beschouw dit als een publieke aankondiging van uw vrienden bij Vinopio: late herfstdagen is het hoogseizoen om te genieten van oesters.
Als dit nu niet direct er een run op creeert en je start met slurpen van deze slechte jongens, weten we niet wat wel! En hoewel we van oesters houden, er is iets speciaals met  oesters en wijn die is gewoon waanzinnig is. Op hun verse tijdens deze tijd van het jaar vinden wij dat de zilte oesters zijn gemaakt om uitsluitend te worden slurpte er met een heerlijk glas wijn in de hand.

Terwijl de flitsende combo van oesters en Champagne altijd een populaire gesprek is, vooral als je met een menigte van Gatsby-achtige mensen bent,  gaat onze voorkeur uit naar een half dozijn oesters en een glas koude, tongstrelende Sauvignon Blanc.

Zoals we al eerder heb gezegd, zijn geen zwart-wit regels voor wijn en gerechten, er zijn zeker bepaalde aroma's en bepaalde wijnen die net elkaar goed aanvullen, en oesters en Sauvignon Blanc zijn een van deze combinaties. De scherpe, frisse zuurgraad van Sauvignon Blanc gaat perfect met de zoute oesters, maken van deze e combo tongstrelende yum! Het is een smaak combo dat je doet watertanden en gewoon alleen maar meer wilt!

Dus wat doe je nu? Bestel en eet oesters met een glas Sauvignon Blanc vóór het einde van het seizoen!

Copyright © 2020 Vinopio