We genieten van ons jaarlijks verlof van 29 maart t/m 14 april. U kunt zoals normaal een bestelling plaatsen maar de levertijd is wat langer. Verzending na 15 april 2024.
We genieten van ons jaarlijks verlof van 29 maart t/m 14 april. U kunt zoals normaal een bestelling plaatsen maar de levertijd is wat langer. Verzending na 15 april 2024.

Terroir et Talents Beaujolais a Butiner 2021 Sans Sulfites Ajoutes

€ 12,05
Op voorraad
SKU
GLOBUTINER
2 - 3 dagen

Terroir et Talents Beaujolais a Butiner 2021 Sans Sulfites Ajoutes

  • € 12,05
  • Frankrijk
  • Gamay
  • Terrois & Talents
  • Medium, soepel, vol rood - huiswijn
  • Rood
  • 75
  • 2021
  • Gamay
  • Bourgogne, Frankrijk

Terroir et Talents Beaujolais a Butiner 2021 Sans Sulfites Ajoutes

Terroir et Talents Beaujolais a Butiner 2021 Sans Sulfites Ajoutes

€ 12,05
levertermijn 2-3 dagen Levertijd is: 2 - 3 dagen
Lekker bij: Gegrild en Geroosterd Rood Vlees & Salades en Picknicks Terrines, gegrild vlees en bij kazen zoals een rijpe Comté of cheddar. Veggie: mix salades en groenteterrines.
Stuur wijn met humor op!
Lekker bij: Gegrild en Geroosterd Rood Vlees & Salades en Picknicks Terrines, gegrild vlees en bij kazen zoals een rijpe Comté of cheddar. Veggie: mix salades en groenteterrines.

TERROIR & TALENTS BEAUJOLAIS “A BUTINER” SANS SULFITES AJOUTÉS

Een fruitige pure en zingende wijn, met een charmante neus van bloemige noten (violet en pioen) en klein rood fruit. Het biedt prachtige gesmolten tannines en balans.

Wijngaarden
De wijngaarden bevinden zich in de beste gebieden van Beaujolais Villages. Ze worden geteeld op droge granietgrond, heuvels op het zuiden rond de dorpen Lantignié en Régnié. De wijnstokken zijn gemiddeld 50 jaar oud en worden geteeld volgens duurzame landbouwmethoden. Alles wordt precies en nauwkeurig gedaan om de expressie van de bodem en het respect van de wijnen te versterken. Tijdens de oogst worden de trossen in kleine bakjes gedaan om te voorkomen dat ze platgedrukt worden en om de druiven gemakkelijker te sorteren.

Vintage
2018 was de meest regenachtige winter in 60 jaar. Hoewel de gemiddelde temperaturen normaal waren, weerspiegelt dit niet hoe variabel de omstandigheden van 2018 waren: een strenge december, een milde januari en een koude februari. Als gevolg hiervan vond de budburst eind april plaats. De lente was een keerpunt: zonnig, droog en warm, waardoor de wijnstokken de achterstand konden inlopen en inderdaad de bocht voor gingen. Half juni markeerde toen het begin van een droogte die aanhield tot de eerste dag van de oogst. De oogst begon precies eind augustus en moest waakzaam gebeuren om overconcentratie in de later geplukte druiven te voorkomen - de hittegolf ging door. 2018 zou goed vergeleken kunnen worden met 2009 met een diepe kleur, complexe aroma's en een opmerkelijke fruitintensiteit.

Van de kelder tot de botteling hebben deze wijnen geen toevoeging van sulfiet gekregen.

We maken een selectie van percelen met oude wijnstokken rond de dorpen Lantignié en Régnié. Deze wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van 50 jaar, produceren kleine opbrengsten en druiven met kleine bessen die zeer gezond en sterk zijn. De druiven worden geoogst in hele trossen, waarbij de druiven aan de wijnstok worden gesorteerd. Daarna worden ze in kleine trays gedaan om ervoor te zorgen dat ze niet worden verpletterd als ze naar de wijnmakerij komen, die ongeveer 600 meter van de wijngaarden verwijderd is. Een kleine tank samengesteld uit sap en gist stelt ons in staat om snel de gisting te starten. De maceratie gebeurt traditioneel in hele trossen, waarbij het sap tijdens de fermentatie wordt beschermd tegen lucht door kooldioxide. We doen een paar pump-overs. Deze zachte extractie helpt de structuur te brengen met behoud van de elegantie van het terroir en beperkt de bediening. Rijping van 7 tot 8 maanden op fijne droesem. Dit geeft de wijn een natuurlijke antioxidanteigenschap. Het bottelen gebeurt op het landgoed, zonder klaring en lichte filtratie. We gebruiken hoogwaardige natuurkurk om de wijn eerst te laten ademen om deze nectar te verzamelen.

Lekker bij:
Gegrild en Geroosterd Rood Vlees
Salades en Picknicks Terrines
, gegrild vlees en bij kazen zoals een rijpe Comté of cheddar. Veggie: mix salades en groenteterrines.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan

Geen resultaten gevonden

Additionele resultaten Frankrijk
Copyright © 2020 Vinopio