Jaarlijks verlof 20/07 t/m 31/07. Bestellen is mogelijk maar worden pas verzonden na 31 juli 2023

Jaarlijks verlof 20/07 t/m 31/07. Bestellen is mogelijk maar worden pas verzonden na 31 juli 2023

Vermout

Vermout
Vermout
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

Van hoog naar laag sorteren

Vermout is een versterkte wijn, op smaak gebracht met aromatische planten en kruiden. De drank ontstond in Frankrijk in de 18e eeuw en was geïnspireerd op een Duitse versterkte wijn met alsem (Artemisia absinthium), een plant die in het Duits Wermut heet (in het Middelnederlands wermoed). Alsem is een kruid dat gebruikt wordt bij de distillatie van absint. Andere kruiden - minimaal 50 soorten - die kunnen worden toegevoegd zijn tijm, kinine en vanille. In sommige gevallen kan men ook suikers of zuren toevoegen. Oorspronkelijk werden de verschillende kruiden gebruikt om de flauwe smaak van goedkope, doorgaans jongere wijnen te verbeteren.

Hello SPAIN -> "La hora del VERMOUT" drink het de manier waarop Spanjaarden doen: hele dag, elke dag.

Drie soorten vermout

Vermout wordt veel als aperitief en digestief genuttigd. Het alcoholpercentage ligt doorgaans rond de 15%, maar er zijn goedkopere varianten op de markt met lagere alcolholpercentages. In verband met de concurrentie wordt door de fabrikanten niet openbaar gemaakt welke kruiden gebruikt worden bij de bereiding.

Er zijn drie soorten vermout, gerangschikt van zoet naar droog:

  • witte: fruitig, licht en verfrissend; kan gemengd worden met bruiswater, limonade of vruchtensap (Italiaans: bianco)
  • rode: vaak als aperitief gedronken, bitterzoete kruidensmaak (Italiaans: rosso)
  • droge: als basis voor cocktails (bv. Martini), wit, tintelend, maximum 5% residu suiker, meestal een alcoholpercentage van 18%

Franse vermout

De meeste vermouts worden in Italië gemaakt. De grootste producenten bevinden zich in Turijn. Een ervan, Martini & Rossi, is zo bekend geworden dat voor veel mensen het woord martini zelfs synoniem is aan vermout. Buiten Italië maakt Noilly Prat in Marseillan de wereldberoemde Franse vermout en ook in Bulgarije wordt vermout geproduceerd.

Verreweg het bekendste merk vermout is Martini.

Copyright © 2024 Vinopio