Rum Bacardi Rum

Rum Bacardi Rum
Rum Bacardi Rum
Filteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren

Bacardi rum één ode aan Don Facundo Bacardi Massó

Met onze nieuwe flessen brengen we een ode aan Don Facundo Bacardi Massó en de nalatenschap van zijn rum; we schetsen de 150-jarige geschiedenis van de familie en vieren de vakmanschap en passie die je vandaag de dag nog steeds proeft.

IN 1862 ZOCHT DON FACUNDO BACARDÍ MASSÓ NAAR EEN WEERGALOZE RUM. HET KOSTTE HEM EEN DECENIUM OM EEN BLEND TE PERFECTIONEREN DIE HIJ MET TROTS AAN HET CUBAANSE VOLK KON SCHENKEN. DAAR HIELD HIJ HET NIET BIJ; HIJ BLEEF DE REST VAN ZIJN LEVEN OP ZOEK NAAR MANIEREN OM ZIJN PRODUCT NOG BETER TE MAKEN.

De vleermuis werd altijd al beschouwd als symbool van geluk.

Toen Doña Amalia Bacardí fruitetende vleermuizen in de stokerij signaleerde, stelde ze voor om de vleermuis te gebruiken als het symbool van BACARDÍ. Vandaag de dag siert de vleermuis nog steeds de fles en brengt hij de familie geluk in mindere tijden.

Het is logisch dat er veel fruitetende vleermuizen aanwezig waren en ik begrijp dat zij de geur van melasse aanlokkelijk vonden. Melasse is een bijproduct van suikerriet. Het is dus logisch dat er een verband is tussen de vleermuis en ons bedrijf.

Het verhaal van Dona Amalia, die de vleermuizen aantrof in het dak van hun eerste pakhuis, is ook aannemelijk. Daarom geloof ik ook alle verhalen.

Niet iedereen op Cuba kon toen lezen of schrijven, ze hadden dus iets nodig om de rum te kunnen herkennen. En ik denk dat mijn overgrootmoeder de vleermuizen uit het pakhuis waar ze rum maakten zag vliegen (als ze een bel luidden, vlogen alle vleermuizen naar buiten). Ze zei dat het een goed teken was dat de vleermuizen tevoorschijn kwamen. Daarom vond ze dat er een vleermuis op de fles moest komen. Zo is het begonnen. Het was haar idee."

Bacardi is een van oorsprong Cubaans merk van sterkedrank, dat vooral bekend is door hun rum (zoals Bacardi 151) en Bacardi Breezer.

Het familiebedrijf verkoopt meer dan 200 miljoen flessen drank per jaar, in ruim 100 verschillende landen. Het hoofdkantoor van Bacardi staat in Hamilton, Bermuda.

Bacardi is op 4 februari 1862 in Santiago de Cuba opgericht door Facundo Bacardí. Het merk kent een roerige geschiedenis, waaronder het vluchten van verschillende topmannen in de jaren 60 voor het regime van Fidel Castro. In dat jaar werden de bezittingen van het bedrijf in Cuba genationaliseerd. De verschillende werkmaatschappijen in Mexico, Puerto Rico, de Verenigde Staten, Bahama en Bermuda zijn in 1992 geconsolideerd tot één bedrijf. Tegenwoordig is het een van de grootste sterkedrankconcerns ter wereld, met een omzet van ongeveer $ 5,5 miljard (in 2008).

Bacardi is sinds de nationalisatie niet meer actief in Cuba.Het grootste merk rum in Cuba is Havana Club, een bedrijf dat genationaliseerd werd na de Cubaanse revolutie in 1959. Dranken die gemaakt worden in de voormalige Bacardi distilleerderij worden verkocht onder de naam Caney. Ondanks dat het hedendaagse Bacardi niets meer te maken heeft met het land Cuba probeert het om commerciële redenen haar Cubaanse afkomst te benadrukken. Dit is mede een gevolg van toenemende concurrentie van Havana Club op de internationale rummarkt. Bacardi heeft kritiek en juridische problemen gehad over deze strategie, deels omdat het klanten onterecht zou laten geloven dat het een Cubaans product betreft en deels omdat Bacardi op verscheidene manieren de Amerikaanse boycot van Cuba heeft gesteund en daarmee het Cubaanse volk benadeelt. Bacardi verkoopt alleen Havana Club in de Verenigde Staten, daarbuiten is de distributie en verkoop in handen van Pernod Ricard.

Copyright © 2020 Vinopio