Rum

Rum
Rum
Filteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren

Rum is naast enorm populair ook nog eens heel veelzijdig. Puur, met ijs, of door een cocktail; het kan allemaal. Rum komt vaak in een blend van verschillende soorten rums en wordt gemaakt van een distillatie waar bijvoorbeeld sap of siroop aan toegevoegd wordt. Dit drankje komt uit het oorspronkelijk uit het Verre Oosten, maar tegenwoordig wordt rum over de hele wereld geproduceerd. Dit zorgt voor een heel breed aanbod aan verschillende rum’s.

Natuurlijk vertellen we je graag meer over de populaire rums.

Witte rum

Transparant van kleur en licht zoet van smaak. Dat zijn de kenmerken van de witte rum. Het bekendste merk is wellicht de Bacardi Superior, maar Vinopio heeft natuurlijk nog veel meer soorten witte rum voor je in het assortiment.

Bruine rum

Deze soort is niet is heel verrassend bruin van kleur. De smaak is voller en zwaarder dan de witte rum. Dat komt voornamelijk omdat deze rum gerijpt is in eikenhout. Daarnaast wordt er geregeld karamel toegevoegd aan de bruine rum. Pampero, Renegade, Zacapa en Malecon en Captain Morgan zijn een aantal populaire merken.

Spiced rum

De naam zegt het eigenlijk al; aan dit drankje is kruiden toegevoegd. Dit neemt de (soms) scherpe alcohol-smaak weg. Een paar voorbeelden van de populaire spiced rum’s zijn: Ron De Jeremy, Rebellion, El Dorado & Captain Morgan.

Honing rum

Zoet, licht en goudkleuring; honing rum heeft het allemaal. Dit drankje wordt gemaakt in Spanje waar er minimaal 2 procent stroop uit de suikerbiet aan toegevoegd wordt. Het alcoholpercentage ligt tussen de 20 tot 30 procent. Benieuwd naar deze zoete rum? Bekende merken zijn onder andere: Ron Miel Indias Honingrum en de Ron Miel Guanche Honingrum van Arehucas.

Rum cocktails

Met rum worden de lekkerste cocktails gemaakt. Ga je zelf aan de slag? Dan is het handig om te weten welke rum je het beste kunt gebruiken voor een geslaagde cocktail. Gebruik bijvoorbeeld voor een Capharinha bij voorkeur een Braziliaanse rum en voor een Daiquiri of een Piña Colada een witte rum.

Luxe rum

Rum is er in alle soorten maten en kleuren. De luxe rum is altijd voor een bepaalde tijd gerijpt in vaten. Hierdoor krijgt het drankje een zachte smaak. De luxe rum wordt gerijpt in port vaten wat het product een unieke smaak geeft.

Copyright © 2024 Vinopio