Flugel mini 2cl
Flugel mini 2cl
- € 1,95
- Nederland
- Flugel
- 2
- 10
- Wodka-Vodka
- https://www.youtube.com/watch?v=Pp6wSCqrWyE
Flugel mini 2cl
Flugel mini 2cl
De enige echte Flugel. 2cl aan zaligheid!
Flugel de grootste en bekendste party drink van Europa! Met Flügel is het sinds de introductie in 1996 altijd en overal feest
Flügel is een roodgekleurd shotje dat vaak gedronken wordt tijdens uitgaan in kroegen, discotheken en clubs. Ook wel bekend van de slogan "Let the duck out!". Het drankje zit in een glazen flesje van 20 ml met gele dop. Het is gemaakt van onder andere rode wodka en guarana. Het percentage alcohol is 10%. Er zijn niet veel drankjes vergelijkbaar met Flügel. Flügel is daarom ook de echte marktleider in zijn soort! En daarmee is het ook een A-merk te noemen
Het ritueel voor je een Flügeltje drinkt
Flügel staat ook nog eens bekend om het ritueel dat erbij hoort voor je het shotje inneemt. Ten eerste schud je het flesje eens goed. Vervolgens draai je de dop open, en de dop zet je op je neus (de dop heeft namelijk precies de goede vorm om hem vast te laten zitten op je neus!). Vervolgens neem je het flesje in je mond of je klemt het tussen je tanden. Dan sla je het drankje naar over, zonder je handen te gebruiken
Flügel? Lekker! En monchoutaart? Ook lekker! Dus waarom zou je die twee dan niet combineren en er een Flügel Monchoutaart van maken? Precies, let’s get to it!
INGREDIËNTEN
Voor de tussenlaag:
Voor de bodem:
Voor de taart:
Voor de topping
Zo maak je de Flügel Monchoutaart
Voor de tussenlaag:
- Week de blaadjes gelatine in koud water voor minimaal 10 minuten
- Doe de frambozen met 5 flesjes Flügel en de suiker in een steelpan en zet deze laag op
- Laat dit staan tot de frambozen kapot zijn gekookt.
- Prak het geheel tot een soort jam en zet het vuur uit
- Leg vershoudfolie op een rond diep bord of in een bakblik van 20 cm
- Verwarm de inhoud van 1 flesje Flügel in de magnetron
- Knijp de gelatine uit
- Los de gelatine blaadje voor blaadje op in de warme Flügel
- Voeg dit gelatine mengsel toe aan het (enigszins afgekoelde) frambozen prutje
- Stort het op het bord of in het blik en laat opstijven in de koelkast
Voor de bodem:
- Zet een pannetje op met boter en laat de boter helemaal smelten
- Maal de liga fijn
- Meng de liga door de boter en stort dit in een met bakpapier beklede springvorm
- Druk aan met een lepel en zet in de koelkast om af te koelen
Voor de taart:
- Klop de slagroom met de suiker, vanillesuiker en de klopfix stijf
- Klopt de Monchou los en egaal
- Meng de Monchou en de slagroom voorzichtig door elkaar
- Schep het mengsel in een (wegwerp) spuitzak
Opbouwen:
- Haal de bodem uit de koelkast
- Spuit een laag Monchou/slagroom mengsel op de bodem
- Leg de stijf geworden Flügel jelly op de eerste laag
- Spuit de rest van het Monchou/slagroom mengsel op de jelly en strijk netjes af
- Zet de taart in de koelkast op op te stijven
De topping:
- Doe de frambozen met de Flügel en de suiker in een pan en breng langzaam aan de kook
- Laat rustig doorkoken zodat de frambozen deels kapot koken
- Roer de maizena los met 1 el van het kookvocht
- Wanneer de frambozen grotendeels gekookt zijn, voeg je de losgeroerde maizena toe.
- Kook dit al roerend nog ca 3-5 minuten op laag vuur en laat dan volledig afkoelen.
- Haal de taart uit de koelkast
- Verdeel het Flügel fruit over de taart en zet voor nog minimaal 4 uur terug in de koelkast