Elixir d'Anvers 3cl mini
Elixir d'Anvers 3cl mini
- € 4,45
- België
- Elixir d'Anvers
- Kruiden
- 3
- 37
- Kruiden likeur
- mini
- https://www.youtube.com/watch?v=s2oXa-hFOao
Elixir d'Anvers 3cl mini
Elixir d'Anvers 3cl mini
ELIXIR D’ANVERS PUNCH Ingredienten: 15 cl Elixir d’Anvers 25 cl sinaasappelsap 20 cl granaatappelsap 20 cl sap van bloedsinaasappel & blauwe bessen 20 cl appelsap 100 g verse rode vruchten ijsblo
ELIXIR D’ANVERS PUNCH Ingredienten: 15 cl Elixir d’Anvers 25 cl sinaasappelsap 20 cl granaatappelsap 20 cl sap van bloedsinaasappel & blauwe bessen 20 cl appelsap 100 g verse rode vruchten ijsblo
Kleine mini flesjes Elixir d'Avers
Elixir d'Anvers is een Belgische likeur die al sinds 1863 wordt geproduceerd door de likeurstoker FX de Beukelaer in Antwerpen. Een kruidenlikeur die gebaseerd is op een eeuwenoud recept waarbij er gebruik wordt gemaakt van maar liefst 32 verschillende kruiden en botanische ingrediënten! De blend wordt uiteindelijk nog eens voor enige periode ten ruste gelegen op eikenhout zodat alle smaken mooi met mekaar kunnen mixen en er een vloeiend geheel ontstaat. Een zeer complexe drank die zeer kundig is gebalanceerd. geen enkel ingrediënt overheerst en er is een ongekende diepte in te vinden. Elixir d'Anvers heeft in de loop der jaren dan ook talloze prijzen en onderscheidingen gewonnen voor zijn unieke en karakteristieke smaak. Een zeer veelzijdige likeur die je puur. in de mix of in je koffie kan drinken maar waar je ook erg lekkere cocktails mee kan maken. Ook heerlijk voor over het ijs. genieten bij warm weer!
Wanneer er in België gesproken wordt over “Elixir d’Anvers” denken velen terug aan vroeger, aan de tijd dat ze bij oma of opa eens van het glaasje Elixir d’Anvers mochten snoepen of dat ze enkele druppeltjes op een suikerklontje kregen.
Anderen kennen Elixir d’Anvers als middeltje tegen allerlei kwaaltjes zoals maag- of buikpijn en natuurlijk als “het” middel tegen kolieken bij paarden.
Cocktails & gerechten met Elixir d' Avers
De rijke en unieke smaken van Elixir d'Anvers en Elixir de Spa zijn perfect puur te degusteren maar schitteren ook in creatieve cocktails. Laat je inspireren door de complexe smaken en aroma’s van deze artisanale kruidenlikeuren en maak je favoriete cocktail met seizoensgebonden fruitsappen, kruideninfusies, specerijen, vruchten en groene kruiden. Ook in biercocktails zijn beide Elixirs verrassend lekker. Verwarmend in de winter en fris of fruitig in de zomer, Elixir d’Anvers en Elixir de Spa zijn de ideale cocktailingrediënten voor elk seizoen. Leef je uit met je eigen recepten of maak één van de indrukwekkende foolproof cocktail creaties van onze mixologists. Shake to impress!
Elixir d’Anvers en Elixir de Spa zijn al heel lang gevestigde waarden in de gastronomie. Met hun complexe balans van kruidige en zoete tonen zijn Elixir d’Anvers en Elixir de Spa de ideale smaakmaker in de moderne keuken. Van het parfumeren van een vinaigrette of een saus en het gebruik in een marinade of een laksaus tot de combinatie met zeevruchten, vis, vlees, gevogelte, groenten, fruit of zoetigheden. De authentieke smaken van Elixir d’Anvers en Elixir de Spa inspireren hedendaagse chefs tot unieke creaties. Laat je ook inspireren door de recepten uit de keuken van bevriende topchefs. Klik op de link.
Deze weldoende likeur, die al sinds 1863 bestaat, wordt nog steeds ambachtelijk bereid op basis van 32 planten en kruiden van over de hele wereld. Dit geeft het goudgele drankje zijn unieke smaak.
ELIXIR D’ANVERS WORDT BEREID IN 4 FASEN.
Maceratie: De ingrediënten worden in een koperen distilleertoestel (alambic) geplaatst en vervolgens wordt er zuivere alcohol aan toegevoegd.
•Distillatie: Dit langzame proces wordt bekomen door middel van stoom die de distilleerkolf verwarmt. Het resultaat dat men bekomt heet “alcoolaat” en is een mengsel van zuivere alcohol met alle eigenschappen van de ingrediënten.
•Bereiding in de autoclaaf: Het alcoolaat wordt gemengd met zuivere alcohol, zacht water en suiker.
•Rijping in oude eiken vaten: Deze laatste fase zorgt voor de afgeronde smaak van de Elixir d’Anvers.
Het hele productieproces neemt ongeveer 5 maanden in beslag.