U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Gordon GIN

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren
Gordon GIN

Gordon's is een merk van Londense droge gin die in 1769 is geproduceerd.

De topmarkten voor Gordon's zijn (in aflopende volgorde) het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Griekenland. Het is eigendom van de Britse drankenbedrijf Diageo en is in Schotland gemaakt (hoewel aroma's elders kunnen worden toegevoegd). Het is 's werelds best verkopende London Dry Gin. Gordon's is sinds het einde van de 19e eeuw het nummer één van Groot-Brittannië.

Gordon's London Droog Gin is ontwikkeld door Alexander Gordon, een Londoner of Scots-afkomst. Hij opende in 1769 een distilleerderij in het Southwark gebied, later in 1786 naar Clerkenwell. De speciale London Dry Gin die hij ontwikkelde bleek succesvol te zijn, en het recept blijft ongewijzigd tot op deze dag. Zijn populariteit bij de Royal Navy zag flessen van het product verspreid over de hele wereld. In 1898 werd Gordon & Co. samengevoegd met Charles Tanqueray & Co. om Tanqueray Gordon & Co. te vormen. Alle productie is verhuisd naar de Gordon's Goswell Road site.  In 1899 stierf Charles Gordon, die de familievereniging met het bedrijf beëindigt. In 1904 werd de onderscheidende, vierkantige, groene fles voor de thuismarkt geïntroduceerd. In 1906 ging Gordon's Sloe gin in productie. Het vroegste bewijs in receptboeken voor de productie van Gordon's Special Old Tom was in 1921. In 1922 werd Tanqueray Gordon & Co. door de Distillers Company verworven.  In 1924 begon Gordons de productie van een 'Ready-to-Serve' Shaker Cocktail-assortiment, elk in een individuele shakerfles. In 1925 kreeg Gordon zijn eerste koninklijke garantie door koning George V. In 1929 gaf Gordon een oranje gin, gevolgd door een citroenvariëteit in 1931. In 1934 opende Gordon zijn eerste distilleerderij in de VS, in Linden, New Jersey. In 1962 was het tenminste 's werelds meest verkochte gin. In 1984 werd de Britse productie verhuisd naar Laindon in Essex. In 1998 is de productie verhuisd naar Fife in Schotland, waar het tot op heden blijft. Van 2007-2011 dan in 2014 was de Britse chef Gordon Ramsay de commerciële woordvoerder van Gordon's Gin.

Elk etiket en flesje van Gordon's gin draagt ​​een afbeelding van een wilde zwijn . Volgens de legende redde een lid van Clan Gordon de koning van Schotland van het dier tijdens het jagen.

Het recept voor Gordon's is bekend voor slechts twaalf mensen ter wereld en is al 250 jaar geheim gehouden. Drievoudig gedestilleerd, de gin bevat jeneverbes, korianderzaden, angelica wortel, liquorice, orriswortel, sinaasappel- en citroenschil. Het heeft tien dagen destillatie nodig na het ontvangen van de tarwe om een ​​eindproduct van een fles Gordon's Gin te creëren. Het recept van Gordon was op dat moment van anderen onderscheiden doordat het geen suiker toevoegde, welke andere distilleerders de onzuiverheden vermommen hadden. Dit maakte het een "droge" gin. In het Verenigd Koninkrijk wordt Gordon's verkocht in een groene glazen fles, maar in exportmarkten wordt het verkocht in een fles. [14] Enkele luchthavenvrije winkels verkopen in plastic flessen in de 75cl grootte. Gordon's wordt in verschillende sterkten verkocht, afhankelijk van de markt. In de VS is de sterkte 40% ABV. Tot 1992 was de ABV in het Verenigd Koninkrijk 40%, maar het werd verminderd tot 37,5% om de gin van Gordon in lijn te brengen met andere witte dranken zoals witte rum en vodka, en ook de productiekosten te verminderen (de andere voornaamste merken van Gin in het Verenigd Koninkrijk, Beefeater gin en Bombay Sapphire , zijn beide 40% ABV in het Verenigd Koninkrijk). In continentaal Europa en in sommige duty-free winkels wordt een 47,3% ABV-versie verkocht, terwijl in Nieuw-Zeeland en Australië vanaf 2011 wordt verkocht op 37,2% ABV, en in Zuid-Afrika is het 43% ABV . Naast de belangrijkste productlijn produceert Gordon's ook een sloeggin ; Een Vodka (alleen VS en Venezuela), twee Alcopop varianten, Space and Spark; Drie vodka likeurvarianten, Cranberry, Parchita en Limon (alleen Venezuela) en een ingeblikte, pre-mixed gin en tonic, evenals een ingeblikte Gordon's en Grapefruit (500ml - alleen Rusland). Op 11 februari 2013 kondigde Gordon de vrijlating van Gordon's Crisp Cucumber, een gearomatiseerde gin, die de originele gin met komkommer smaak combineert. Begin 2014 werd Gordon's Elderflower toegevoegd aan hun "gearomatiseerde" gincollectie, en wordt op veel dezelfde manier gemaakt, waarbij een natuurlijke elderbloemaroma wordt toegevoegd aan het oorspronkelijke recept Gins [ edit ] Gordon's speciale Old Tom Gin (1921-1987) [4] Oranje Gin (1929-1988) [4] Citroen Gin (1931-1988) [4] Spearmint gin (alleen in de VS) Gordon's Distiller's Cut - Een luxe versie van de gin, uitgegeven in 2004, met extra botanicals van citroengras en gember

Gordon's Gin is op naam vermeld in het recept voor de Vesper Cocktail, gegeven door James Bond in de 1954-roman Casino Royale van Ian Fleming .

Bond's beroemde menginstructie van 'shaken not stirred' was de verkeerde manier om een ​​Martini voor te bereiden, omdat de geest gekneusd zou worden waar het opgewarmd werd om te worden belucht, wat een scherper smaak zou geven. In de boeken drinkt Bond zowel gin als vodka martinis, maar in de films heeft het altijd een vodka martini, maar strikt genomen moet een martini gin zijn.

Gordon's was de favoriete gin van Ernest Hemingway.

Die hij beweerde "bijna alle interne en externe verwondingen te versterken, te mollificeren en cauterize".

In de film hoort het karakter van de Afrikaanse Koningin Katharine Hepburn, Humphrey Bogart's hele krat Gordon's flessen in de rivier en drijft de leeglaten weg.