U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Filliers GIN

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren
Filliers GIN

6 soorten Filliers GIN met Filliers Dry Gin 28 Classic als basis.

  • Tangerine gin (e beste mandarijnen uit de Spaanse provincie Valencia)

  • Barrel Aged gin (wordt gebotteld, rijpt deze unieke gin vier maanden in Franse, gemiddeld gebrande eikenhouten vaten

  • Pine Blossom gin (met een distillaat van bloemen van de Pinus Sylvestris uit het Hoge Noorden)

  • Sloe gin (gemaakt van wilde sleepruimen, die in de herfst met de hand worden geplukt)

  • 1928 Tribute gin (de focus op de meest uitgesproken ingrediënten: mout, hop, engelwortel en lavend)

  • Dry Gin 28 classic (een ambachtelijk vervaardigde premium gin)

Deze gins zijn gebaseerd op onze Filliers Dry Gin 28 Classic. Onze speciale gins worden met nog meer zorg en aandacht, of geduld bereid, en ze zijn slechts beperkt verkrijgbaar.

Filliers Dry Gin 28 Classic is een ambachtelijk vervaardigde premium gin, waaraan tijdens het distillatieproces 28 kruiden worden toegevoegd, die met grote zorg zijn geselecteerd door de meesterstoker. Filliers Dry Gin 28 wordt met veel geduld in kleine partijen gedistilleerd, in de traditionele koperen distilleerketels en -kolven van Distilleerderij Filliers, opgericht in 1880.

Dé Legendarisch stookketels van Filliers GIN

De ene ketel wordt gebruikt om vers fruit te distilleren en in de andere worden kruiden en specerijen gedistilleerd. Voor de toebereiding van onze gin worden minstens vier gecontroleerde kleine partijen botanische kruiden gebruikt.

Met dit traditionele productieproces onderscheidt Filliers zich van de meeste moderne, industrieel bereide gins. Dankzij deze kleinschalige benadering kunnen we onze passie de vrije teugel geven en originaliteit en uitmuntendheid creëren.

Wie, wat is Filliers ?

Geboorte Karel Lodewijk Filliers in Bachte-Maria-Leerne. Bij Karel Lodewijk Filliers ontstaan de eerste ideeën om naast het familiale landbouwbedrijf ook jenever te gaan stoken. Naar hem werd tevens de Filliersdreef vernoemd.

1970 Filliers Advokaat, start van een succesverhaal

Voor het eerst brengt Filliers een eigen likeur op de markt: Filliers Advokaat. Deze traditionele volksdrank vertaalt Filliers op een eigen manier tot een zachte likeur op basis van verse eieren, room en de premium graanjenever van