Gin

Gin
Gin
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 35

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 35

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Gin is een sterke alcoholische drank met een alcoholpercentage van ongeveer 60 procent. Gin heeft een droge smaak. Dit is dan ook de reden dat hij vaak gemengd wordt met bijvoorbeeld Tonic. Gin wordt gemaakt van granen waaraan jeneverbessen en verschillende kruiden worden toegevoegd. De eerste Gin werd gemaakt in Londen, maar ondertussen wordt het wereldwijd geproduceerd. Het bekendste merk is ongetwijfeld Gordon’s Gin, maar ook de Belgische Cockney's Gin is populair.

Verschillende soorten Gin

London Dry Gin en Plymouth Gin London Dry

London Dry Gin en Plymouth Gin London Dry is de naam die staat voor een eenmalige distillatie. Dit drankje hoeft dus niet uit London te komen. Aan deze variant mag alleen water toegevoegd worden. Plymouth Gin is hetzelfde, maar komt uit Frankrijk!

Distilled Gin

Distilled Gin is ook gemaakt met eenmalige distillatie. Het verschil met London Dry, is dat aan deze Gin nog andere ingrediënten, zoals kruiden, komkommer of rozenblaadjes zijn toegevoegd tijdens het distilleren.

Compound Gin

De Compound Gin wordt vaak als huismerk verkocht bij de slijterij of in de supermarkt. Verschil met bovenstaande Gin’s is dat aan de toegevoegde kruiden niet meegegaan zijn in het distillatie proces. Old Tom Deze zoete gin zie je tegenwoordig zelden meer in de winkels staan. Old Tom wordt voornamelijk gebruikt door cocktailbars voor in de mixdrankjes.

Vinopio heeft een uitgebreid assortiment Gin; van Bombay Sapphire tot Gordon’s Gin wij hebben het op voorraad. De smaken verschillen, net als de prijzen. Dit betekent dat er voor iedereen een goede Gin te vinden is.

GIN PRIMEUR voor Nederland en België bij Vinopio; Enkel en alleen bij Vinopio! Onze exclusief samengestelde gin-pakketten cocktaildozen, zijn direct uit voorraad leverbaar. Ze zijn uniek. Kies je voor een luxe-pakket met shaker? Of een standaard-pakket ? Door ons enorme gin-assortiment, kunnen wij ook pakketten op maat gemaakt!

Copyright © 2020 Vinopio