U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Havana Club Rum XL Flessen

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren
Havana Club Rum XL Flessen

Havana Club XL Fles zijn grote flessen van 3 liter!

Rum gevormd door Cubaanse klimaat, geografie, geschiedenis en mensen, Rum is een essentieel onderdeel van de cultuur van de natie.  Als de beste uitdrukking vertegenwoordigt het Havana Club-assortiment dit rijke erfgoed. Het is de ware geest van Cuba.

In 1993 lanceerde Pernod Ricard SA en Corporación Cuba Ron SA de joint venture die verantwoordelijk is voor het produceren, marketing en commercialiseren van Havana Club over de hele wereld. Dankzij het productie team in Cuba zijn deze rums nu de meest beloond Cubaanse rum met 27 medailles in proeverijen in de afgelopen vier jaar.

Meer dan Rum: El Ron de Cuba

Cubaanse rum kan niet begrepen worden zonder Cubaanse cultuur of Cubaanse mensen. Sinds 1996 organiseert de Havana Club de Grand Prix van de Havana Club, een van de oudste en meest prestigieuze competities voor professionele barmannen. Sinds 2009 ondersteunt Havana Cultura wereldwijd succesvolle cubaanse talenten met succes. Om meer te weten te komen over Cubaanse cultuur, biedt een bezoek aan ons Museum van Rum een ​​real-time ervaring van het rum-making proces. Geproduceerd door Maestros Roneros volgens traditionele Cubaanse methoden, genoten door cantineros en rum drinkers over de hele wereld naar het ritme van de beste Cubaanse muziek, de Havana Club belichaamt de geest van Cuba.
 
Havana Club is een merk rum dat wordt geproduceerd in Santa Cruz del Norte en vanaf 2007 ook in San Jose in Cuba. Havana Club is sinds de dagen van de Cubaanse Revolutie eigendom van de Cubaanse overheid.
Havana Club werd in 1878 opgericht door José Arechabala. Hij was in 1860 geëmigreerd van Spanje naar Cuba. Hij startte een rumbedrijf, La Vizcaya, en in 1921 werd de naam gewijzigd in José Arechabala S.A. Hij stierf twee jaar later en zijn schoonzoon nam de zaken over. In 1959 werd het bedrijf genationaliseerd en de familie vertrok naar Spanje. De regering introduceerde de naam Havana Club.

Havana Club wordt geproduceerd op twee locaties in Cuba, in Santa Cruz del Norte en in San Jose.In 1993 sloot de Cubaanse regering een overeenkomst met Pernod Ricard. De Cubaanse regering blijft de productie beheren maar de distributie en reclame wordt verzorgd door Pernod Ricard. Deze laatste verkoopt de rum wereldwijd, met als belangrijke uitzondering de Verenigde Staten.De firma Bacardi verkoopt in de VS rum onder de naam Havana Club. Ze hadden de rechten op deze naam en de receptuur gekocht van de familie Arechabala. De twee drankbedrijven hebben diverse rechtszaken gevoerd met als vraag wie de rechtmatige eigenaar is van de rum en de merknaam.

Soorten Havana Club Rum:

 • Añejo Blanco (Silver Dry): rijping gedurende 18 maanden
 • Añejo 3 Años: rijping gedurende 3 jaar
 • Añejo Especial
 • Añejo Reserva: mengeling van 3, 4, 5 en 6 jaar oude rum
 • Añejo 7 Años: rijping gedurende 7 jaar
 • Añejo 15 Años - Gran Reserva
 • Añejo Solera - San Cristóbal
 • Extra Añejo - Máximo
 • Cuban Barrel Proof

TIP Añejo 15 Años Gran Reserva : De 15 Años Gran Reserva is in weinig zaken te verkrijgen. Deze rum wordt veelal gezien als een van de beste rums ter wereld.

 • Cuban Barrel Proof

De Barrel proof wordt direct uit eiken vaten gebotteld, zonder gedistilleerd te worden. Deze soort werd gecreëerd door Maestro José Navarro. Het is een rum met een uitzonderlijke smaak en kleur.

Hij heeft een aangename nasmaak, heeft 45° alcoholpercentage en heeft een gemengd aroma van cacao en koffie.

Volgens kenners won de Cuban Barrel Proof de gouden medaille met de vermelding "Exceptional" op een concours in Chicago (International Review of Spirits 2004, B.T.I.), waaraan de 56 beste rums ter wereld meededen.

 • Añejo Solera San Cristóbal

"Een Havana Club Special Edition label, dat enkel verkocht wordt in de officiële Havana Club Foundation Distillery winkel. Havana Club rum Solera San Cristóbal werd gemaakt voor de viering van 481e verjaardag van de "Villa San Cristóbal Foundation of the city of Havana."

Havana Club maakt ook de drank Loco (soms ook Havana Loco). Dit is vruchtensap gemengd met Añejo Blanco rum (loco betekent "gek"). De verschillende smaken zijn:

 • Limon
 • Mango
 • Pasión
 • Toronja (roze grapefruit

Havana Club rum draagt het officiële zegel van herkomst, dat de Cubaanse authenticiteit van Havana Club waarborgt. Alle Cubaanse producten (ook sigaren) dragen dit label, dat beschouwd wordt als een waarborg voor echtheid en kwaliteit van de producten.