Elixir d'Anvers Likeur XL 1.5 L Magnum

€ 56,80
Op voorraad
SKU
Elix01
2 - 3 dagen

Elixir d'Anvers Likeur XL 1.5 L Magnum

  • € 56,80
  • België
  • Elixir d'Anvers
  • Kruiden
  • 150
  • 36.9
  • Kruiden likeur
  • Extra Large
  • https://www.youtube.com/watch?v=s2oXa-hFOao

Elixir d'Anvers Likeur XL 1.5 L Magnum

Elixir d'Anvers Likeur XL 1.5 L Magnum

€ 56,80
levertermijn 2-3 dagen Levertijd is: 2 - 3 dagen
Stuur wijn met humor op!

Grote magnum fles Elixir d'Avers 

Elixir d'Anvers Magnum is een Belgische likeur die al sinds 1863 wordt geproduceerd door de likeurstoker FX de Beukelaer in Antwerpen. Een kruidenlikeur die gebaseerd is op een eeuwenoud recept waarbij er gebruik wordt gemaakt van maar liefst 32 verschillende kruiden en botanische ingrediënten! De blend wordt uiteindelijk nog eens voor enige periode ten ruste gelegen op eikenhout zodat alle smaken mooi met mekaar kunnen mixen en er een vloeiend geheel ontstaat. Een zeer complexe drank die zeer kundig is gebalanceerd. geen enkel ingrediënt overheerst en er is een ongekende diepte in te vinden. Elixir d'Anvers heeft in de loop der jaren dan ook talloze prijzen en onderscheidingen gewonnen voor zijn unieke en karakteristieke smaak. Een zeer veelzijdige likeur die je puur. in de mix of in je koffie kan drinken maar waar je ook erg lekkere cocktails mee kan maken. Ook heerlijk voor over het ijs. genieten bij warm weer!

Wanneer er in België gesproken wordt over “Elixir d’Anvers” denken velen terug aan vroeger, aan de tijd dat ze bij oma of opa eens van het glaasje Elixir d’Anvers mochten snoepen of dat ze enkele druppeltjes op een suikerklontje kregen.

Anderen kennen Elixir d’Anvers als middeltje tegen allerlei kwaaltjes zoals maag- of buikpijn en natuurlijk als “het” middel tegen kolieken bij paarden.

Deze weldoende likeur, die al sinds 1863 bestaat, wordt nog steeds ambachtelijk bereid op basis van 32 planten en kruiden van over de hele wereld. Dit geeft het goudgele drankje zijn unieke smaak.

ELIXIR D’ANVERS WORDT BEREID IN 4 FASEN.
Maceratie: De ingrediënten worden in een koperen distilleertoestel (alambic) geplaatst en vervolgens wordt er zuivere alcohol aan toegevoegd.
•Distillatie: Dit langzame proces wordt bekomen door middel van stoom die de distilleerkolf verwarmt. Het resultaat dat men bekomt heet “alcoolaat” en is een mengsel van zuivere alcohol met alle eigenschappen van de ingrediënten.
•Bereiding in de autoclaaf: Het alcoolaat wordt gemengd met zuivere alcohol, zacht water en suiker.
•Rijping in oude eiken vaten: Deze laatste fase zorgt voor de afgeronde smaak van de Elixir d’Anvers.

Het hele productieproces neemt ongeveer 5 maanden in beslag.

ELIXIR D’ANVERS PUNCH (cocktails)

Ingredienten:

15 cl Elixir d’Anvers
25 cl sinaasappelsap
20 cl granaatappelsap
20 cl sap van bloedsinaasappel & blauwe bessen
20 cl appelsap
100 g verse rode vruchten
ijsblokjes 

 

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan

Geen resultaten gevonden

Additionele resultaten België
Copyright © 2020 Vinopio