U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Fryns Ready to drink

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren
Fryns Ready to drink

Fryns kant en klare Cocktails uit België

1887 Guillaume Fryns start in 1887 de stokerij G. FRYNS in het gebouw ‘In ’t Claverblat’, in de Lombaardstraat in Hasselt. Doorheen haar hele bestaan, behoudt FRYNS Distillery het beeld van het klaverblad in haar logo. Dit beeld wordt gedeponeerd in 1908.

Tot het einde van de 18de eeuw hadden gebouwen namen zoals bovengenoemd pand, dat in 1665 in Maaslandse stijl werd opgetrokken.
Eind 18de eeuw voert Napoleon straatnamen en huisnummers in.

Interbellum 1920-1940. Na het overlijden van Guillaume sr. in 1909 zetten de zonen Guillaume jr. en Jules de distilleerderij verder.

Het is door het 'out of the box' denken van Guillaume jr. kent het bedrijf een enorme groei. Zo komen er onder andere naast de stokerij een mouterij en een ijsfabriek bij (Kanaalkom, nu Quartier Bleu). Het bedrijf richt ook bij huizen op in Brussel, Antwerpen, Gent en Bergen. Om ze te bevoorraden met gemiddeld 1000 flessen per bijhuis, zijn de vrachtwagens 3 dagen onderweg. Dit is logistiek ‘avant la lettre’.

Door de extra aandacht voor packaging en promotiemateriaal krijgen de likeuren, die in de 'Roaring Twenties' helemaal in de mode zijn, nationale en internationale uitstraling. Dit is marketing ‘avant la lettre’

Naoorlogse expansie: 1945-1979. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vallen de activiteiten geruime tijd stil. Jules weigert met de bezetter samen te werken zodat alles na 1945 moet heropgebouwd worden.

Onder impuls van de derde generatie zetten de wederopbouw, expansie en traditie zich voort.

FRYNS blijft in die jaren creatief innoveren. Zo komt het bedrijf onder meer als eerste met longdrinks (pre-mix-cocktails) op de markt.

1979-1995 In 1979 wordt het familiebedrijf overgenomen door investeerders, en daarna door Bruggeman die achteraf ook SMEETS uit Hasselt verwerft. Door deze laatste overname verschijnt er een nieuwbouw van 6500 m² aan de Grote Ring in Hasselt. Dit was het einde van 53 jaar activiteit in het gebouw aan de Martelarenlaan. In 1995 verhuist FRYNS van Hasselt naar Gent. Zo komt er een einde aan de activiteiten in Hasselt.

2021 Vandaag is het tijd voor een nieuw hoofdstuk: de RENAISSANCE van FRYNS.

Na de overname van Graanstokerij Wissels in 2017, komt ook het merk FRYNS in 2018 terug in handen van de familie. Michel Fryns, vierde generatie, verwerft het merk terug van Bruggeman en installeert de volledige stokerij opnieuw in Hasselt. Na 25 jaar is FRYNS eindelijk weer thuis in Hasselt!

In 2021, vervoegt Céleste Fryns, vijfde generatie, als eerste vrouwelijke telg van de familie het familiebedrijf. Hun droom is om van FRYNS terug een gerenommeerd bedrijf te maken en jenever terug op de kaart te zetten. Jenever is namelijk een veelzijdig, lekker en Belgisch top product.

De ervaring van de vierde generatie samen met de frisse energie van de vijfde generatie is de ideale combinatie om van FRYNS en jenever een succesverhaal van te maken.