Oldenburg White blend Chardonnay Chenin 2023 Cooler then Stellenbosch
Oldenburg White blend Chardonnay Chenin 2023 Cooler then Stellenbosch
- € 13,15
- Zuid-Afrika
- Chardonnay
- Oldenburg
- Aromatisch - fruitige, bloemige (boek,tv..)
- Wit
- 2023
- Banhoek, Stellenbosch, Zuid Afrika
Oldenburg White blend Chardonnay Chenin 2023 Cooler then Stellenbosch
Oldenburg White blend Chardonnay Chenin 2023 Cooler then Stellenbosch

Een nieuwe wijn van Oldenburg uit het prachtige Banghoek Valley, Stellenbosch.
Oldenburg heeft met deze blend van 63% Chardonnay en 37% Chenin Blanc een heerlijke wijn weten te maken. Het etiket is zeer strak vormgegeven en verwijst naar de koelere locatie binnen Stellenbosch. Doordat de wijngaarden liggen in de Banghoek valley, waar het structureel koeler is dan in andere gebieden binnen Stellenbosch is de rijping van de druiven langer. Dit zorgt voor een gelijkmatigere rijping en dat komt de kwaliteit zeer ten goede. De wind en de bergtoppen zijn 2 belangrijke andere natuurlijke elementen voor deze "Coolere" wijnen. De druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd. Na een strenge selectie worden de druiven zacht geperst. De fermentatie vindt plaats in eikenhouten van 300 liter. Deze goudgele wijn geeft aroma's van steenfruif, een beetje oranjebloesem en passievrucht. De smaak is lekker vol en rond, met rijp geel fruit indrukken en mooie frisse zuren. De rijping van 8 maanden op eikenhouten vaten geeft deze wijn een extra kick.
Nic van Aarde - het ervaren van zijn eerste oogst in Oldenburg dit jaar
Geboren uit een vintage in het hart van de ergste droogte sinds mensenheugenis in de West-Kaap, hoewel Oldenburg een iets hogere neerslag dan de omringende wijngaarden in het Stellenbosch Wine Appellation gehad. De druiven waren ziekte en ziektevrije, met lichtere en kleinere trossen bessen goed smaken geconcentreerd.
De druiven voor de Oldenburg <CL ° White Blend 2018 zijn met de hand geoogst van de Oldenburg Wijngaarden en zijn een mix van 63% Chardonnay en het saldo Chenin Blanc. Na een zorgvuldige sortering worden de druiven ontsteeld en gemalen, en het sap gefermenteerd in 300 liter vaten en de inmiddels bekende Fermentation Eieren. Zodra de wijn klaar na liggend op de moer voor een tijdje, het was bereid voor het bottelen.