Elixir De Spa likeur 5cl mini

€ 4,85
Op voorraad
SKU
ElixDSpa
2 - 3 dagen

Elixir De Spa likeur 5cl mini

 • € 4,85
 • België
 • Elixir d'Anvers
 • 5
 • 40
 • Kruiden likeur sterkedrank
 • https://www.youtube.com/watch?v=s2oXa-hFOao

Elixir De Spa likeur 5cl mini

€ 4,85
levertermijn 2-3 dagen 2 - 3 dagen

Elixir de Spa Bloody Carrot-> Pittige, frisse, originele én gezonde variant op de klassieke Bloody Mary! 5 cl Elixir de Spa, 200 g wortelen of 10 cl wortelsap,citroengras, 1 kleine chilipeper (of enkele druppels tabasco), ½ citroen Centrifugeer wortelen, citroengras, chilipeper en citroen tot sap en zeef. Roer samen met de Elixir de Spa over ijs. Tip: Heb je geen sapcentrifuge, laat dan het citroengras en de chilipeper een nacht in het wortelsap trekken, voeg het sap van een halve citroen toe en zeef. Serveer in een laag glas met ijs en werk af met Oost-Indische kers of waterkers.

Elixir de Spa 5cl Mini flesjes

Rond de 17° eeuw werd Elixir de Spa gedistilleerd door monniken van de Orde van de Kapucijnen in de streek van Spa . In 1858 nam een lokale stokerij Schaltin. Pierry et Cie de productie over van deze likeur. die bereid wordt op basis van meer dan 40 planten en kruiden afkomstig uit de streek van Spa. In 1956 werd Elixir de Spa overgekocht door F.X. de Beukelaer. Elixir de Spa is ook gekend omwille van zijn digestieve eigenschappen.

Lekkere cocktail:

Elixir de Spa Forest cocktail

 De tijm en de pikante gember geven een extra kruidige boost aan Elixir de Spa. Het werkt ook perfect met de zoet-zurige wilde bessen.
INGREDIENTEN
 • 5 cl Elixir de Spa
 • 5 verse veenbessen
 • 4 verse braambessen
 • 2 takjes tijm
 • 1 schijfje gember (geraspt)
BEREIDING
 • Kneus de verse veenbessen, de verse bramen, de tijm en de geraspte gember met een muddler, samen met de Elixir de Spa.
 • Zeef alles en serveer met ijs.
 • Drink puur of vul aan met gemberbier.
DRESSEER EN SERVEERTIPS

Serveer in een tumbler. Werk eventueel af met een dennentakje uit de kerstboom, behalve als het een valse is natuurlijk

Elixir de Spa

Het oudste brevet van Hofleverancier stond op naam van Elixir de Spa en dateert uit 1869. Ook deze kruidige likeur leent zich uitstekend voor het maken van een frisse cocktail of een heerlijk gerecht!

Gedurende de tweede helft van de 17de eeuw groeide het Ardeense plaatsje Spa uit tot een mondain kuuroord dat druk werd bezocht door edelen, diplomaten, schrijvers, kunstenaars… en geestelijken. De Kapucijnen stichtten er een kerk en een klooster en legden er een idyllisch park aan om de bezoekers gepast te kunnen ontvangen. In het klooster selecteerden de Kapucijnerbroeders tientallen aromatische planten, schorsen en kruiden en distilleerden er een schitterende likeur mee met een zacht aroma en een fijne smaak.

Samen met de bezoekers zwermde de populariteit van deze kruidenlikeur uit over binnen- en buitenland waar de Elixir de Spa meermaals werd bekroond. Tijdens de Franse revolutie gingen de bibliotheek van de Kapucijnen en het recept bijna verloren maar een koper van boeken vond het manuscript gelukkig helemaal intact terug. Het oudste brevet van Hofleverancier van het Belgische koningshuis werd in 1869 trouwens uitgereikt aan Elixir de Spa.

Vandaag wordt het authentieke Elixir de Spa al bijna 60 jaar volgens de originele receptuur gedistilleerd bij FX de Beukelaer en in prachtige flessen gebotteld. Zijn onnavolgbare smaak en bijzonder elegante aroma combineren heerlijk met tal van ingrediënten. Verras je gasten en jezelf met de creatieve gerechten en originele cocktails uit onze receptenboekjes. Santé en smakelijk!

 

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan

Geen resultaten gevonden

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!
Additionele resultaten België
Copyright © 2020 Vinopio