U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Mumm Cordon ROUGE Demi Sec aanbieding

Meer afbeeldingen

Mumm Cordon Rouge Demi-Sec

AANBIEDING GELDIG ZOLANG VOORRAAD STREKT - langere leveringstermijn!
  • Mumm Cordon
  • Demi-sec - zoeter
  • 75
  • 12
  • Champagnes

Levertijd is op bestelling

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 37,46

Meer informatie

Een zeer ronde smaak. lichtzoet met een goede balans door een verfijnde frisheid. Winnaar van een gouden médaille op Decanter World Wine Awards.

Mumm Demi-Sec beantwoordde oorspronkelijk aan de smaak van de 19e eeuwse consument die dol was op heel zoete wijnen. Hij werd inmiddels licht aangepast aan de hedendaagse voorkeuren maar is en blijft de typische champagne van het huis: een cuvée die de mooie traditie van de dessertchampagnes doortrekt.
Mumm Demi-Sec is een unieke wijn die champagneliefhebbers over heel de wereld verleidt met zijn fruitige, ronde en gulle smaak.

Een mooie, ronde champagne die speciaal geblend is voor een rijke en gebalanceerde smaak met een fris aroma. De champagne smaakt voortreffelijk, een rijk en fruitig boekt met zoete aroma’s van perzik, peer en exotisch fruit die gecombineerd worden met subtiele tonen van honing en vanille. Een smakenpalet die zeer mooi gebalanceerd is, een klein zuurtje maakt het geheel af. De gebruikte druiven zijn Pinot Meunier, Pinot Noir en Chardonnay.

G.H. Mumm&Co ook wel bekend als Mumm heeft een champagnehuis gevestigd in Reims. Opgericht in 1827 door Peter Arnold Mumm uit Keulen. Mumm heeft zich uitgebreid in de loop der jaren, zo werden Peppier-Jouët, Chauvet Frères en Heidsieck&Co Monopole overgenomen. Maar in 1969 was het de Canadese Multinational Seagram die Mumm overnam. Tegenwoordig is het familiebedrijf dat zo uitgroeide van Frey-groep, die kochten Mumm in 1999.

Het champagnehuis is gevestigd in Reims. Net als de meeste champagnehuizen in Reims is G.H. Mumm&Co een typisch Pinot Noir-huis. Het champagne huis beschikt over 218 hectare aan wijngaarden en een jaarlijkse afzet van 7,5 miljoen flessen champagne. Mumm laat de wijnen een procedure van 3 gistingen doorgaan. De eerste gisting is de alcoholische gisting, deze treed in de herfst spontaan op. Omdat de wijn niet gekoeld wordt, ondervindt de wijn de tweede spontane gisting in het voorjaar, de malolactische gisting. Malolactische gisting wordt ook wel de melkzure gisting genoemd. Deze gisting heeft betrekking op de smaak, de smaak zal namelijk na deze gisting dieper en complexer zijn. Als laatste is de derde gisting, de prise de mousse