U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Hongaarse likeuren Fütülos Apricot Palinka (abrikoos palink)

Meer afbeeldingen

Hongaarse likeuren Fütyülos Apricot Palinka

Voor het eerste deel van het barack palinka werkwijze wordt de abrikozenfruit opgeslagen in grote vaten. Gedurende deze tijd. de natuurlijke fructose omgezet in alcohol.Het beslag is gewassen en onmiddellijk gedestilleerd. Dat wil zeggen. het wordt verwarmd. en de opstijgende dampen worden opgevangen. Als ze afkoelen. ze weer terug in de vloeistof. De eerste destillatie produceert een distillaat met een alcoholgehalte van 8-15% (bewijs). Dit destillaat wordt verder gedestilleerd en verfijnd. dat het alcoholgehalte en het aroma verhoogt. De resulterende snaps of cognac. wordt overgebracht in eiken vaten en achtergelaten om te rijpen gedurende ten minste één jaar. gedurende welke tijd verliest het zijn "bite" en ontwikkeling van de karakteristieke. bruingele kleur - het is "fit aroma en kwaliteit van het ene jaar naar het volgende. Het alcoholgehalte wordt ook vooraf.
  • Hongarije
  • Abrikoos
  • 50
  • 43
  • Vruchten likeur sterkedrank
  • Youtube link

Levertijd is 2 - 3 dagen

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 22,53

Meer informatie

Kecskemét is beroemd om zijn barack palinka (abrikoos palinka) of abrikoos schnaps.

De hoge kwaliteit is hoofdzakelijk te wijten aan de abrikozen gebruikt. zoals magyaarse kajszi of magyaarse legjobb. die gedijen in de regio.

De abrikozenpitten gemalen en aan de vloeistof toegevoegd tijdens het destillatieproces en dit is wat de snaps zijn gemarkeerd smaak.

Palinka (Hongaars: pálinka; Roemeens: pălincă of palincă) is een sterke drank die populair is in Hongarije en Transsylvanië. Palinka is een vruchtenbrandewijn, die vooral gestookt wordt uit appels, pruimen, peren of abrikozen of van welke andere vruchten ook. Hongarije telt ruim zeshonderd stokerijen. De meeste industrieel gestookte palinka komt uit de stad Kecskemét. Op het platteland wordt veel zelfgestookte palinka gedronken. Palinka wordt vaak gedronken voor het eten en van oudsher begon men er op het platteland de dag mee. De drank lijkt op de Nederlandse jenever maar is sterker van smaak en heeft een hoger alcoholpercentage. Vrijwel elke boer in Hongarije stookt zijn eigen palinka en op de kleurrijke markten is een overvloed van verschillende soorten te koop van deze vruchtenbrandewijn.

De Roemeense tegenhanger van palinka is țuică die vooral populair is in Walachije (Zuid-Roemenië).

Soorten palinka's (Hongaarse namen):

  • barack pálinka (abrikozen)
  • cseresznye pálinka (kersen)
  • körte pálinka (peren)
  • alma pálinka (appels)
  • szilva pálinka (pruimen)
  • birs pálinka (kweeën)
  • törköly pálinka (druivenschillen)
  • vegyes pálinka (mix van vruchten)


Klanten die dit kochten, kochten ook: