U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Vruchtenlikeur

Van hoog naar laag sorteren
  1. 1
  2. 2

Van hoog naar laag sorteren
  1. 1
  2. 2
Vruchtenlikeur

Een vruchtenlikeur is een likeur gebaseerd op vruchten.

Een vaak gebruikte vrucht is sinaasappel, maar er zijn ook veel andere vruchten die geschikt zijn om in likeur verwerkt te worden. Ze kenmerken zich door een hoog suikergehalte en een meestal ook aanzienlijk alcoholgehalte: voor alle likeuren geldt een minimum alcoholgehalte van 15 procent en een minimale hoeveelheid suiker van 100 gram per liter. De kleur van de verwerkte vrucht wordt ook vaak benadrukt door een kleurtoevoeging.

Hierbij enkele vruchtenlikeuren met belangrijkste vrucht

  • Amarula (marula)
  • Apfelkorn (appel)
  • Cointreau (sinaasappel)
  • Curaçao (laraha)
  • Grand Marnier (sinaasappel)
  • Guignolet (kers)
  • Kitron (citroen)
  • Kruškovac (peer)
  • Koum Quat (kumquat)
  • Limoncello (citroen)
  • Mandarine Napoléon (mandarijn)
  • Maraschino (kers)
  • Mirto (mirte)
  • Nocino (walnoot)
  • Oranjebitter/-likeur (larahaschillen)
  • Pisang Ambon (banaan)
  • Sloe gin (sleedoorn)
  • Southern Comfort (perzik)
  • Triple Sec (sinaasappel)

Vruchten likeuren behoren tot de meest populaire likeuren, het zijn drankjes met allerlei exotische kleuren en smaken die door een breed en divers publiek worden gedronken. Vruchten likeuren dienen vaak als basis voor lekkere mixdrankjes of verleidelijke cocktails, met het juiste likeurtje kan iedereen zo een lekker drankje maken.

Enkele populaire vruchtenlikeuren zijn bijvoorbeeld Malibu Coconut Rum Likeur, Passoa Maracuja