Chocoladelikeur

Chocoladelikeur
Chocoladelikeur
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Chocolade likeur wordt ook wel liefkozend het vloeibare snoep genoemd, een type likeur die vrijwel iedereen aanspreekt. Met grote namen als Bols en Bailey’s die de lekkerste en meest bijzondere likeuren maken is het een branche die tot velen aanspreekt. Er zijn dan ook talloze combinaties die tot de lekkerste en origineelste creaties leiden. Zo smaakt chocolade likeur heerlijk in de koffie, als dessertsaus (bijvoorbeeld over ijs), maar je kunt er ook de meest ongelofelijke cocktails en mix drankjes mee maken! Zo is de juiste chocolade likeur ook lekker met een garnering, bijvoorbeeld een framboosje of chocolade snippers.

Enkele favorieten chocolade likeuren van Vinopio :

 

Chocolade (ook wel: chocola) is een lekkernij gemaakt van cacao, die wordt gewonnen uit cacaobonen, de pit van de vrucht van de cacaoboom (Theobroma cacao).

Chocolade Likeur als afrodisiacum

Chocolade heeft de reputatie een afrodisiacum te zijn. De Azteken geloofden destijds al in de kracht hiervan. Het waren de Spanjaarden die dit geloof meenamen naar Europa. Er bestaat vermoeden dat de stof fenylethylamine in de chocolade hieraan ten grondslag ligt, daar deze ook door de mens wordt aangemaakt wanneer emotioneel genot wordt ervaren. Mogelijk kan ook de aanwezige cafeïne als stimulatiemiddel hieraan bijdragen.

Het weggeven van chocoladeproducten wordt vaak als geschenk van liefde gezien. Wellicht vanwege smaakassociaties en uiterlijke onweerstaanbaarheid die pralines en andere chocoladegerechten hebben op veel mensen. Twijfel niet geef een flesje chocoladelikeur cadeau!

Copyright © 2020 Vinopio